Battalgazi Belediyesi tarafından yapılan bölgenin ilk Çocuk Trafik Eğitim Parkı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Malatya’da yapacağı toplu açılış ile birlikte hizmete girecek.
Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapacağı Toplu Açılış Töreni’ne yetiştirilen Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nda incelemelerde bulundu. Tandoğan Mahallesi’nde yaklaşık 5 dönüm arazi üzerine yapılan Çocuk Trafik Eğitim Parkı ile ilgili bilgiler veren Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, parkın bölgenin ilk çocuk trafik parkı olduğunu söyledi. Gürkan, "Trafik, Türkiye ölçeğinde önemli ve anlamlıdır. Yılda binlerce insanımızı trafik kazalarına kurban veriyoruz. Ayrıca trilyonlarca liralık maddi hasarla sonuçlanan trafik kazaları oluyor. Tabi trafikle ilgili kural ve kaidelere uyum noktası sadece ehliyet için başvuran yetişkin insanlardan değil de, çocuklukta trafik eğitiminin başlaması gerekiyor. Okul müfredat programında trafik ile ilgili derslerimiz var. Ancak uygulamada ve pratikte yeterli alt yapı yok. Bu anlamda da Malatya’da ve bölgede ilk trafik parkının yapılması noktasında, belediye olarak öncülük yapalım dedik. Burası bir şehrin genel anlamdaki ana arterleri, hemzemin geçitleri, alt geçitleri, üst geçitleri, benzinlikleri gibi birçok trafik materyallerini bünyesinde barındırıyor” şeklinde konuştu.
Gürkan, park sayesinde çocukların trafik kural ve kaideleri öğreneceğini ifade etti. Gürkan, “Avrupa’ya bakıldığında oradaki insanlar, trafik kurallarına azami derecede hassasiyet gösteriyor. Ancak Türkiye’de durum tam olarak böyle değil, o nedenle çocukluk döneminde verilen trafik eğitimi son derece önemli. Bu olumsuz tablolarda da yılda binlerce insanımız trafik kazalarında, kaza kurbanı oluyor. Milyarlarca paramız da maddi hasar olarak bu trafik kazalarının neticesinde heba olup gidiyor. Dolayısıyla biz can ve malımızı koruma noktasında Malatya ve bölge insanına böyle bir trafik parkı oluşumunu düşündük. Çocuklarımız trafikle ilgili tüm sıkıntıları, problemleri, çözüm önerilerini, kural ve kaideleri bu parkta öğrenecek" sözlerini kaydetti. Gürkan, Çocuk Trafik Eğitim Parkı ile birlikte Asfalt Plent Tesisi ve Korkasör Tesisi’nin Toplu Açılış kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılacağını belirterek, “Hepimizin bildiği gibi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Büyükşehir Belediyesi yanında halkımıza hitap edecek ve Malatya halkıyla buluşacak. Büyük bir miting gerçekleşecek. Mitingle birlikte topla açılış töreni icra edilecek. Toplu açılış törenleri içerisinde bu trafik parkımızda o açılışı yapılacak tesisler içerisinde yer alacak. Tabi Battalgazi Belediyemizin bir taraftan asfalt tesisleri, bir taraftan konkasör tesisleri de bu açılış kapsamı içerisinde açılacak” diye konuştu.