Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete sunulan Şehit İbrahim Tanrıverdi Sanat Sokağı’nda Kitap Kafe açıldı. 10 bini aşkın eserle kitap dostlarına kapılarını açan Kitap Kafe, Malatya’nın kültür hayatına renk katıyor.
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın önemli sosyal-kültürel projelerinden biri olan Sanat Sokağı, adım adım bütünlüklü olarak hizmete giriyor. 7 konağın inşa edilerek her birine ayrı ayrı fonksiyonların yüklendiği Sanat Sokağı’nda Halıcı Merkezi, Gençlik Merkezi, Malatya Mutfağı’ndan sonra Kitap Kafe de açıldı. Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen Kültürevi ile Çocuk Oyunevi ve Oyuncak Müzesi çalışmaları da son aşamaya geldi. Yine Sanat Sokağı’nda Antikacı; Ahşap Oyma Sanatı ürünleri ile Hat ve Tezhip ürünlerinin yer aldığı mekanlar da sanat dostlarının ilgisine sunuldu. MiniaMalatya gibi çok sayıda kültürel-sanatsal içerikli objelerin yer aldığı Sanat Sokağı, devamındaki Sanat Galerisi ve Merkezi ile bir Kültür Adası niteliği taşıyor.
Kitaplar hem okunup hem satın alınabilecek
10 bini aşkın kitapla hizmete giren Kitap Kafe, Malatya’nın önemli kültür duraklarından biri olmaya aday. Oluşturulan 2 katlı nezih ortamda kitap dostlarının çay, kahveleri eşliğinde arzu ettikleri kitapları okuyabilecekleri gibi yine talep etmeleri halinde kitap satın alabilecekler. Kitaba ulaşmanın kolaylaştığı mekanda, her alanda eserler bulunuyor.