Son olarak İnönü Üniversitesi kampusunda 8 köpeğin itlaf edildiğini ileri süren Hayvan Hakları Derneği Başkanı Filiz Yenier Erdem, suçluların cezalandırılmasını istedi.

Geçtiğimiz günlerde Akçadağ ilçesinde sokak köpeklerinin itlaf edildiğinin ortaya çıkmasının ardından, şimdi de İnönü Üniversitesi yerleşkesinde başıboş köpeklerin itlaf edildiği ileri sürüldü. Malatya Doğayı Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Filiz Yenier Erdem, kendilerine gelen ihbarda İnönü Üniversitesi kampusu içerisinde bulunan köpeklerin uyuşturucu iğne ile itlaf edildiğini ileri sürdü. Üniversitede daha önce de köpeklerin silahla vurularak itlaf edildiğini öne süren Erdem, kendilerine gelen ihbarda kampus içerisinde silah sesi geldiğini ve ardından da bölgede güvenlik elamanlarının görüldüğünün bildirildiğini iddia etti.

ÖLDÜRÜP YOL KENARINA ATMIŞLAR

İhbar üzerine olay yerine gittiklerinde bir vahşet ile karşılaştıklarını kaydeden Erdem,  itlaf edilen köpeklerin yol kenarına toplu olarak bırakıldığını ve olaya trafik kazası görüntüsü verilmek istenildiğini söyledi. İncelemelerinde olay yerinde itlaf edilen 8 köpeğe rastladıklarını kaydeden Erdem, "Hayvanların yaşam haklarını aldıkları, çevreye zarar verdikleri yetmiyormuş gibi İnsan sağlığını da tehdit ediyorlar" dedi.

Olay yerine Milli Parklar Bölge Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü'nden görevlilerinde geldiğini belirten Erdem, ekiplerin tuttukları tutanaklarda köpeklerin tüfeklerle atılan zehirli iğnelerle itlaf edildiklerini belirlediklerini kaydetti.

Filiz Yenier Erdem, Malatya İnönü Üniversitesi'nde daha önce de benzer şekillerle köpeklerin itlaf edildiğini belirterek, dernek olarak sorumlular hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmalarına rağmen bir sonuca ulaşamadıklarını söyledi.