İlçelerdeki yatırımları yerinde inceleyen Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Turan, “Geçen sene Malatya Büyükşehir belediyesi olarak diğer emsal büyükşehirlere oranla dört katı fazla yatırım yaptık” dedi.
Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Turan, Hekimhan Belediye Başkanı Aliseydi Millioğulları’nı ziyaret etti. Kuluncak’ta yürütülen çalışmaları yerinde incelemek üzere ilçeyi ziyaret ettiklerini belirten Genel Sekreter Ercan Turan, “Her zaman söylediğimiz gibi aynı alana hizmet eden iki kurumuz. Bu nedenle istişare halinde çalışmalar üretmek çok önemli” diye konuştu.
Daire başkanları ile birlikte bölge gezilerine başladıklarını ifade eden Turan, yapılan yolları ve şantiyeleri yerinde görme fırsatı yakaladıklarını söyledi. Yol yatırımlarının ileri ki dönemde hızlandıracağını vurgulayan Turan, “Geçen sene Malatya Büyükşehir belediyesi olarak diğer emsal büyükşehirlere oranla dört katı fazla yatırım yaptık. 1200 kilometre asfalt yaptık. Büyükşehirden beklentiler fazla biz bu beklentileri de karşılamak üzere biz bu beklentileri karşılamak için gece gündüz çalışıyoruz” ifadelerinde bulundu.
Hekimhan’ın kendileri için çok değerli olduğunu belirten Turan, “Tüm ilçelerimiz önemlidir. Yılların getirdiği bir ihmal var. Benim kaymakamlığım döneminde il özel idareler vardı, bunların bütçeleri sınırlıydı. Günden güne Büyükşehrin gücü artıyor. O zaman biz alanda varlığımızı göstereceğiz” şeklinde konuştu.
İçme suyu konusunda Kayseri Büyükşehir Belediyesinden dört katı fazla yatırım yaptıklarının altını çizen Turan, “170 milyon TL’lik yatırım yapmışız. Bu inanılmaz dikkat çekiyor. Ekiplerimiz gerçekten yoğun bir çalışma içerisinde. O anlamda sizin bahsettiğiniz ufak tefek sıkıntılar olabilir. Bunlar iletişimle halledilebilecek şeyler” dedi.
Hekimhan Belediye Başkanı Aliseydi Millioğulları’da göreve gedikleri günden bu güne kadar imkanlar ölçüsünde hizmet vermeye çalıştıklarını belirterek Hekimhan’ın yüz ölçümü olarak büyük ve dağınık bir yerleşim alanına sahip olduğunu ifade etti.
Yerleşim yerlerinin toplu bölgede olması durumunda hizmetinde kolay olduğunu kaydeden Millioğulları, “Hekimhan yerleşim olarak dağınık bir bölge. Bu sebeple hizmetlerimizde sıkıntı çekiyoruz. Kış aylarında köylerden şehirlere göç başlıyor. Bazı köylerde bir kaç ev kalıyor ancak orada yaşayan vatandaş da haklı olarak yolumu aç diyor. Bizim gelir kaynağı bakımından büyük sıkıntımız var. Büyük şehir olduğumuzdan bu yana en çok memnun olduğumuz hizmet itfaiye hizmetleri. Bu konuda destek görüyoruz. Bir takım sıkıntılarımızı büyükşehir belediye başkanımıza ilettik. İnşallah yardımcı olurlar. Genel sekreterimiz Ercan Turan Bey’e ilçemize gelip sorun ve sıkıntılarımızı dinledikleri için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.