Malatya Büyükşehir Belediyesi, darbe girişimine karşı ‘Demokrasi Nöbeti’ne tam destek vermeye devam ediyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden MOTAŞ, 20.00 ile 23.30 saatleri arasındaki tüm seferleri ücretsiz yapma kararı aldı.
“Söz konusu vatan ve bayrak olunca akan sular durur” diyen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Ülke olarak çok zor günlerden geçiyoruz. Darbe heveslileri ülkeyi zapt-u rapt altına almaya, meşru hükumeti tasfiye etmeye kalkıştı. Bizler de ülkenin tamamında olduğu gibi Büyükşehir Belediyesi olarak bu kalkışmaya karşı direnişe geçtik. Araçlarımızı oluşacak tehlikelere karşı yollarda barikat olarak konuşlandırdık. Şehrin her köşesinde yollara barikat yaptığımız araçlarımızın başına 24 saat nöbetçi şoförler görevlendirdik” diye konuştu.
Ülkenin selamete kavuşması ve karanlık günlerin aşılması adına tüm personelleri meydanlara sözlü ve yazılı olarak davet ettiklerini belirten Çakır, “Bu tehlike geçene kadar meydanları terk etmeyeceğiz ve meydanlara toplanan kahraman halkımızı da evlerine taşımayı sürdüreceğiz” dedi.
Aldıkları karar ile her gün 20.00-23.30 saatleri arasındaki tüm otobüs seferlerini ücretsiz yaptıklarını kaydeden Çakır, “Ayrıca her gün saat 00.00’dan itibaren sabah 05.00’e kadar her saat başı bazı bölgelere düzenlediğimiz seferlerle ‘Demokrasi Nöbeti’ne katılan halkımızı ücretsiz taşıyacağız” ifadelerine yer verdi.
Gece 12’de başlayıp sabah 05.00’e kadar ücretsiz yapılacak otobüs seferleri ise şu bölgelere olacak.
Battalgazi merkez, Bostanbaşı, Yakınkent, Yeşiltepe, Yeşilyurt Merkez ve TOKİ”