Malatya Büyükşehir Belediyesi Yeşilyurt yolu ile çevre yolunu birleştiren 3 kilometre uzunluğundaki Fahri Kayahan Bulvarı’nda suni kanal çalışmalarına başladı.
Altyapısı baştan aşağı yenilenen, yağmur suyu drenaj kanalları yapılan Fahri Kayahan Bulvarı’nda üst yapı çalışmalarının yüzde 80’ni tamamlanmış durumda. Bulvarı ortadan ikiye ayıracak suni kanal projesi 4 metre genişliğinde olup 70-80 cm. derinliğinde kademeli bir kanal projesi yapılıyor. Proje kapsamında kanalın her iki yanına 1.5 metre genişliğinde kaldırımlarda yapılacak. Büyükşehir Belediyesi üst yapı çalışmaları kapsamında yolun her iki yanında 2 geliş 2 gidiş olmak üzere 4 şeritli araç yolu, yolun her 2 tarafından 2 metre genişliğinde cep otoparklar, 1’er metre genişliğinde aydınlatma ve ağaç aksları, 2 metre genişliğinde bisiklet yolları, 2 metre genişliğinde kaldırımların büyük bölümünü tamamlamıştı.
Bulvar üzerinde devam eden çalışmaları sık sık inceleyerek yetkililerden bilgi alan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Fahri Kayahan Bulvarı’nı çok farklı ve güzel bir yapıya kavuşturacaklarını söyledi. Fahri Kayahan’da bütün altyapı eksikliklerinin giderildiğini vurgulayan Çakır, “Kanal projesi buraya ayrı bir hava katacak. Üst yapı çalışmaları kapsamında caddenin farklı noktalarında çalışmalar yapıyoruz. Üst yapı çalışmalarının büyük kısmını tamamladık. Hiç ara vermeden kanal yapımına başlıyoruz. Görsel anlamda biraz farklı yapıda olacak kanalımız buraya ayrı bir renk katacak. Yeni bir alt merkez olacak bölgemizde Büyükşehir Belediyesi olarak birçok çalışma yapıyoruz. Tecde de çevre düzenleme çalışmalarının yanı sıra kavşak düzenlemeleri de yapıyoruz. Nezih mekanların oluşmasında büyük gayret gösteren mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” diye konuştu.