Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nı inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Trafik Eğitim Parkında çocuklarımız trafikle ilgili hem teorik hem de pratik olarak kendilerini geliştirmiş olacaklar” dedi.
Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Yeşiltepe bölgesinde, standartlara uygun olarak yaptırılan Çocuk Trafik Eğitim Parkı tamamlanarak hizmete hazır hale getirildi.
Yapımı tamamlanan parkta, Büyükşehir Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile ilk ve ortaokul öğrencilerine trafik kuralları ile ilgili olarak hem teorik hem de pratik eğitim verilmeye başlandı.
Çocuk Trafik Eğitim Parkında çocuklara eğitim verilmesi nedeniyle, Vali Mustafa Toprak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır parkta incelemelerde bulundular. İnceleme gezisine İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, İl Jandarma Komutanı Albay Şerafettin Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Turan, Genel Sekreter Yardımcıları, Daire Başkanları, Milli Eğitim Şube Müdür Yardımcısı Nurcan Berber ile şube müdürleri ve öğrenciler de iştirak etti.
Büyükşehir Belediyesi tarafından Yeşiltepe bölgesinde yapılarak hizmete hazır hale getirilen Trafik Eğitim Parkının ilk misafirleri Yeşiltepe İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri oldu. Öğrencilere ilk olarak Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü Polisleri tarafından slayt eşliğinde trafik kuralları hakkında teorik bilgiler verildi. Öğrenciler aldıkları teorik eğitimin ardından, sahada akülü araçlar ile pratik eğitim de aldılar. Pratik eğitim sırasında trafik polisleri tarafından çocuklara trafik ışıkları, yaya geçişleri hakkında uygulamalı bir şekilde bilgiler aktarıldı.
Çocukların Trafik Eğitim Parkındaki bilgilerini pratiğe dökmelerinin ardından inceleme gezisine katılan heyet başarılarından dolayı çocukları kutladılar.
İnceleme gezisi sırasında çocukların trafik bilgilerini artıracak çok güzel bir park oluşturduklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Büyükşehir Belediyesi olarak çocuklarımızın günlük yaşamlarında sıkça karşılaşmış oldukları trafik kurallarını daha iyi bir şekilde öğrenmelerini sağlamak amacıyla, Yeşiltepe Bölgemizde çocuklarımıza yönelik Trafik Eğitim Parkı yaparak çocuklarımızın hizmetine sunduk. Trafik Eğitim Parkında çocuklarımız trafikle ilgili hem teorik hem de pratik olarak kendilerini geliştirmiş olacaklar. Parkımızdaki eğitimler Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından yönlendirilen çocuklarımıza Emniyet Müdürlüğümüz tarafından verilmektedir. Çocuklarımızın eğitimine büyük katkı sağlayacağına inandığımız bu parkımız Malatya için bir ihtiyaçtı. Çocuklarımızın trafik kurallarını bilinçli bir şekilde öğrenecekleri çok güzel bir parkı Malatya’ya kazındırmış olduk” diye konuştu.
Trafik Eğitim Parkının çok güzel olduğunu ve çocukların eğitimi için önem arz ettiğini belirten Vali Mustafa Toprak ise, “Çocuklarımız için yapılan trafik eğitim uygulama parkında incelememiz sırasında güzelliklere şahit olduk. Öncelikle Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Burada çocuklarımıza yönelik trafik güvenliği ile ilgili eğitimler verilecek. Pratik uygulamaların da verileceği çok güzel bir alan ortaya çıkmış. Böylesine güzel bir Trafik Parkının Malatya’ya kazındırılması ve çocuklarımızın hayatını gelecekte koruma adına, çocuklarımızın özellikle büyükleri yönlendirme noktasında önerileri olacağını düşünerek çocuklarımız için yapılan bu Trafik Eğitim Parkının hayırlı olmasını diliyorum. Bu parkın gelecekte yaşanabilecek trafik kazalarını, insan kusurlarından kaynaklanacak olan olumsuzlukların ortadan kaldırma noktasında katkı sağlayacağına inanıyorum.
Parkımız gerek kapalı mekânlarda verilen teorik derslerle, gerekse dışarıda hareketli bir trafik alanı içerisinde çocuklarımızı yetiştirecek bir alt yapıya haiz olmuş. Örnek bir alan trafiğin olması gereken kural ve kaidelerine uygun ölçütlerde yapılmış. Bu parkın çocuklarımız için gerçek bir eğitim alanı olacağına inanıyorum” ifadelerine yer verdi.
Yapılan konuşmaların ardından geziye katılanlar, Çocuk Trafik Eğitim Parkını gezerek, uygulamalar hakkında yetkililerden bilgiler aldılar.