Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Battalgazi Belediyesi tarafından Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında düzenlenen ‘Battalgazi’de Ramazan’ adlı programa konuk oldu.
Battalgazi Belediyesi tarafından Ramazan ayı dolayısıyla düzenlenen etkinlikler, tarihi Hacı Yusuf Taş Cami yanında kurulan iftar çadırı ve sahnede devam ediyor. İftar öncesi gerçekleştirilen ‘Battalgazi’de Ramazan’ programına Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan konuk oldu. Programda ilk olarak Ramazan ayının önemi ile ilgili değerlendirmede bulunan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya’nın yaşanabilir bir şehir olması noktasında yeşil alanların önemine dikkat çekti. Konuşmasında Yeşil Kuşak Projesi’ne de değinen Çakır, “Kentin kimliğini korumak çok önemli, yeşili ve çevreyi korumak ise daha da önemli, yani ekonomik gelişmişlikle, çevre ve yeşil alan adeta ters orantılı. Bunlar birbirini etkiliyor. Dolayısıyla bizim bunu hissettirmemiz gerekiyor. Bu vesileyle de kentteki yaşam alanları özellikle kullanılabilir yeşil alanlar ve kişi başına düşen yeşil alan miktarına bakıldığı zaman Malatya aslında iyi bir noktada. Ancak kullanılabilir yeşil alan noktasında da ciddi çalışmalar yapılması lazım. Şu an ayrılmış noktalar var. Bunların Malatya’ya kazandırılmasıyla birlikte Avrupa standartlarının üzerine çıkacak hedefimiz var. Bu alan çok önemli, merkezde kalıyor ve merkezde yeşilin biraz daha arttırılması gerekiyor. Parkların, mevcut alanların, cadde ve sokakların ağaçlandırılması bir yere kadar yetiyor ama bir yandan da bizim rezerv alanlarımız var. Aslında o alan çok güzel bir rezerv alanı. Bir yeşil ada olması oranın gelecekte böyle planlaması çok önemli. Bunun yapımı belki zaman alabilir. Nedenine gelince orada farklı kurumların yapıları var. TOKİ’ye ait bir bölgenin olması, milli eğitime ait okulların olması, orada bir sağlık ocağının olması bunların farklı noktalara alınarak vatandaşlar mağdur edilmeden hizmet noktasında buraların mutlaka yeşile dönüştürülmesi şart. Bunun gibi çok güzel noktalar var aslında kentimizde. Buraların orta vadede yeşil alanlar olarak planlaması doğru bir hedef” diye konuştu.
Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise Malatya’nın Ramazan ayını özüne uygun bir şekilde dolu dolu yaşadığını söyledi. Yeşil Kuşak Projesi hakkında konuşan Gürkan, “Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Hürriyet Parkı’yla Yeşil Kuşağı başlattı. Çok güzel ve güzide bir yer oldu. Cıvıl cıvıl olan bir park haline geldi. Bu tür projelere bizler de belediye olarak destek vereceğiz, Büyükşehir Belediye Başkanımızla birlikte el ele vererek memlekete hizmet etme gayreti ve çabası içinde olacağız” şeklinde konuştu.
Çakır ve Gürkan, program sonrası Battalgazi Belediyesi İftar Çadırı’nda vatandaşlara iftar yemeği dağıttı.