AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Battalgazi Belediyesi tarafından düzenlenen ’Battalgazi’de Ramazan’ programına Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile birlikte konuk oldu.
Tarihi Hacı Yusuf Taş Camii (Yeni Cami) yanında kurulan Battalgazi Belediyesi İftar Çadırı’nda her gün yaklaşık 2 bin kişiye hayırseverlerin katkıları ile iftar yemeği veriliyor. İftar çadırı yanında kurulan sahnede ise iftar öncesi yapılan Battalgazi’de Ramazan programına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile birlikte konuk oldu. Programda Türkiye’ye ve Malatya’ya yapılan hizmetlere değinen Çalık, "Diyarbakır’daydım gece uçağıyla geldik, bütün gün Diyarbakır Tanışık köyünde, Dürümlü de farklı mekanlarda Diyarbakırlı hemşehrilerimizle birlikte olduk. Bugün de Malatya’dayız, Malatya’da bugün sabah Hekimhan Çebiş Tüneli’nin araçların trafiğe geçişi için ilk geçişi yaptık. Malatya’nın etrafındaki, sağında ve solundu bulunan tünellerimizi teker teker açıyoruz. Malatya’yı batıya bağlayacak geçen hafta Karahan Tüneli’nin trafiğe geçişini iznini verdik. Bu hafta da Malatya’yı kuzeye bağlayacak, Sivas’a bağlayacak Hekimhan Çebiş Tüneli diye bilinen inşallah nasip olursa adına da Hekimhan Tüneli demek istediğimiz tünelimizin trafiğe geçişini verdik” şeklinde konuştu.
Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’da, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık’ın ’Battalgazi’de Ramazan’ programına katılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Gürkan, “Güzel bir sohbet oldu. Hep birlikte yemeklerimizi dağıtacağız, iftarımızı açacağız vatandaşlarımızla birlikte. Hemhal olup Ramazan’ı Ramazan’ın aslına uygun bir şekilde idrak etmenin gayreti ve çabası içinde olacağız. Burada günlük 2 bin kişiye yakın iftar açan insanımız, hemşehrimiz var. Burada her gün bir sivil toplum örgütü nöbetçi, her gün bir kanaat önderi nöbetçi, her gün bir meclis üyemiz, bir belediye yetkilimiz burada görevliler. Ayrıca her gün bir sponsorumuz, hayırseverimiz de günlük 2 bin kişiye de yemek veriyor ve şu anda da Malatyalı hayırseverleri de buradan kutluyorum. Sıra bulamayacak kadar da yoğun bir talep var. Allah herkesten razı olsun” ifadelerini kullandı.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, “Biz hem ümmetin umuduyuz, hem de bence dünyanın vicdanıyız. Türkiye olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başlatmış olduğu yerel yönetimlerdeki çalışmaları burada Belediye Başkanım Selahattin Gürkan devam ettiriyor. Komşusu açken tok yatmayan bir ümmetin milleti olarak başkanımızın başlattığı bu güzel iftar çadırına destek veren bütün sivil toplum kuruluşlarımıza da hassaten teşekkür ediyorum ve vatandaşlarımıza afiyet olsun diyorum. Yüce rabbim tuttuğunuz oruçları kabul, dualarınızı makbul eylesin” diye konuştu.
Program sonrası, Çalık, Gürkan ve AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, iftar çadırında bulunan vatandaşlara yemek dağıttı. Akşam ezanının okunması ile birlikte iftar çadırı’da bulunan yaklaşık 2 bin kişi birlikte iftar yaptı.