İzmir’de başlatılan ve Türkiye’nin 81 ilinde sürdürülen ’81 İl 81 Kültür’ temalı bir Avrupa Ortak Okul Projesi(E-twinning) olan "Çemberimde Gül Oya" sergisi Malatya açıldı.
Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü (YEĞİTEK) tarafından yürütülen ‘Çemberimde Gül Oya’ adlı ulusal proje sergisi Malatyapark Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde açıldı. Türkiye’nin 81 ilinden birer okulunun katılımıyla yürütülen ve Malatya’da Fatih Anadolu Lisesi’nin proje ortağı olarak hazırladığı "Çemberimde Gül Oya" adlı serginin açılışına, Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Battalgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Bulut, Malatya Girişim Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Kavuk, Malatyapark AVM Genel Müdürü Yılmaz Arslan, çok sayıda davetli ve öğrenci katıldı. Sergi boyunca kurulan stantlarda öğretmen ve öğrenciler Malatya’ya ait yöresel kültürü tanıtarak aynı zamanda Türkiye’nin dört bir yanından katılan diğer proje ortağı okulların stantlarını ziyaret ederek, farklı kültürlere ait birçok değeri tanıma fırsatı yakalayacak.
Sergi hakkında konuşan proje koordinatörü ve aynı zamanda Fatih Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Nevşan Çelik Karabacak, projenin amacının 81 ildeki kültürleri tanıtmak olduğunu söyledi. Karabacak, "Sergi çok anlamlı ve önemli, vatandaşlar kendi memleketlerinden esintilere bu sergide ulaşabiliyorlar. Vatandaşlarımız sergimize yoğun ilgi gösteriyor. Bu sergi 81 ili dolaşacak ve sonunda başladığı yer olan İzmir’e geri gidecek” diye konuştu.