CHP İl Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Ağbaba, beraberindeki heyetle ilçeye bağlı Dursunlu, Karadere, Yayladamı, Sarıkız ve Kocaözü Mahallelerine giderek depremde zarar gören evleri dolaştı, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.
Çeşitli belediyelerle görüşüp ilçeye yardım getireceklerini ifade eden Ağbaba, yaşanan sıkıntıları en aza indirmek için ellerinden geleni yapacaklarını bildirdi.

Ağbaba, depremde can kaybının olmamasının büyük bir şans olduğunu belirterek, "İstanbul ve Ankara'daki belediyelerimizden yardım talep ettik, kısa sürede yardımlar Hekimhan'a ulaşacak" ifadesini kullandı.

Depremden dolayı bazı evlerde derin çatlakların oluştuğunu ve içeriye girmenin hayati tehlike yaratacağını vurgulayan Ağbaba, şunları kaydetti:

"Ancak, mahallelere verilen çadırların çoğu yazlık. Soba kurulabilen çadırlardan değil. İçerisinde oturmak bu soğuk havalarda imkansız. Yüzlerce evde hasar var ancak bir elin parmakları kadar konteyner gönderilmiş. Gönderilen konteynerlerin de elektrik ve su bağlantısı yok, kullanışlı değil. Yetkililerle görüşerek sorunun çözümü için girişimlerde bulunacağım."