Kılıçdaroğlu, seçim çalışmaları kapsamında geldiği Malatya'nın Yazıhan ilçe girişinde kendisini karşılayan partililerle bir süre sohbet etti.

Vatandaşları sandığa gitmeye davet eden Kılıçdaroğlu, daha sonra Hekimhan ilçesine geçti. Burada parti otobüsünden vatandaşlara hitap eden Kılıçdaroğlu, halk için mücadele edeceğini ifade etti.

Kılıçdaroğlu, daha sonra şehir merkezine dönerek parti otobüsünden vatandaşları selamladı. Ardından Emeksiz Meydanı'nda geçen Kılıçdaroğlu, sağanağa rağmen halka seslendi.

Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybeden Malatyalılar anısına isimlerinin okunmasının ardından konuşan Kılıçdaroğlu, havanın miting yapmak için uygun olmadığını ama gönüllerinin, yüreklerinin beraber olduğunu söyledi.

Ülkeye huzur getireceğinin sözünü veren Kılıçdaroğlu, "Her eve huzur, her sofraya bereket getireceğim. Hiç kimseyi ötekileştirmeden 78 milyon yurttaşımı kucaklayacağım. Yeni, halkçı ve ülkesini sevenlerin yola çıktığı bir siyaset anlayışını bu ülkeye getireceğim. Esnafın, çiftçinin, emeklinin kazandığı yeni bir anlayışı bu ülkeye getireceğim. Size sözüm söz, bu ülkeye barışı, huzuru, kardeşliği getireceğim" diye konuştu.

- "Terörü bitireceğim bu ülkede"

Kılıçdaroğlu, gençlere seslenerek, "CHP iktidarında gençleri potansiyel suçlu olarak görmeyeceğiz. Gençleri bu ülkenin geleceği ve umudu olarak göreceğiz. Size inanıyorum, bu ülkenin geleceği, umudu sizsiniz. Siz bizden daha iyi bu ülkeyi yöneteceksiniz. Bu açıdan hiçbir endişem, kaygım, şüphem yok. Size inanıyor ve güveniyorum" ifadelerini kullandı.

7 Haziran'dan önce bu ülkede terör olmadığını savunan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Hiçbir gencimizi annesi askere gönderirken gözü arkada kalmayacak. Onlar beceremediler inşallah biz yapacağız. Ne ezen ne ezilen insanca hakça bir düzen istiyoruz. İnsanca bir düzen için emekliye bayramlarda birer maaş ikramiye vereceğiz, taşeron işçiliği kaldıracağız, asgari ücreti net bin 500 lira yapacağız, hiçbir ailenin geliri 720 liranın altında olmayacak. Etnik kimlik, din üzerinden siyaset yapmıyoruz, yapanları da kınıyoruz. İbadet siyaset için yapılmaz, ibadet Allah için yapılır."

Kılıçdaroğlu, ülkenin daha güzel yönetilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Biz ülkeyi adaletle yöneteceğiz. Hiç kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. 78 milyon insanı oy versin vermesin kucaklayacağız. Bu güzel ülkede bayrağımızın altında onurumuz ve gururumuzla yaşayacağız" şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu, daha sonra kentten ayrıldı.