FETÖ kökenli askeri darbe girişimi sonrasında, Cumhuriyet Halk Partisi Malatya İl Başkanı Enver Kiraz parti binasında düzenlediği basın toplantısında herkese sağ duyu çağrısında bulundu.
Cumhuriyet Halk Partisi olarak bugüne kadar darbelerden en çok etkilenen bir siyasi partinin temsilcileri olduklarının altını çizen Kiraz,’’Bu çerçeve de hem askeri hem de sivil alanda her zaman karşı olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum. 15 Temmuz darbe girişimine de bir daha şiddetle kınıyorum. 15 Temmuzdan itibaren darbe girişimini protesto için çeşitli eylemler gerçekleştiriliyor. Barışçıl her türlü eylemi destekliyoruz. İnsanların sokağa çıkması, demokratik haklarını sokakta gündeme getirmesi insanların en demokratik hakkıdır ve biz bu hakkı her destekleyen bir bakış açısı gerçekleştirdik. Sokağa çıkan ancak gerçekten halkı kışkırtan, tahrik eden, cadde ve sokakları adeta teslim almaya çalışan ve insanların özgürlüklerini kısıtlayan, araçlarıyla o caddelerde geçerken insanlara küfür eden, siyasi görüşleri ne olursa olsun geçit vermeyeceğiz. Hiç kimsenin kutlama adı altında bir başkasının yaşam hakkını kısıtlama ve hakaret etme yetkisi olmamalıdır. Halkın bu tahrikler karşısında sağduyusu önemli bir şekilde devam etmektedir. Şu ana kadar üzücü bir olayın yaşanmamış olması halkımızın göstermiş olduğu sağduyuyla alakalıdır’’ dedi.
Hassas mahallelerde gezerek sağduyu çağrıları yaptıklarını ifade eden Kiraz ‘’Dün bazı mahallelerde yaşanan hareketlilikle ilgili olarak başından sonuna kadar vatandaşlarımızla birlikte olduk. Genel Başkan Yardımcımız Veli Ağbaba’nın gece boyunca girişimleri oldu. Yeşilyurt yolunun trafiğe kapanması ve olayların daha fazla büyümemesi noktasında Malatya Milletvekilimiz Veli Ağbaba, sosyal medya da çok ciddi bir bilgi kirliliği oluşturuldu. Bu bilgi kirliliğinin de önlenmesini Malatyalılardan rica ediyoruz. İnsanları Paşaköşkü’ne davet eden bir video sosyal medya da yayınlandı. Biz bu videoyu yayınlayanları, çekenleri, videoyu çekme talimatını verenleri tespit ettik. Savcılığa gidip bunlar hakkında da suç duyurunda bulunacağız. Herkesin içi rahat olsun girişimlerimizi sürdürüyoruz. Bütün parti yapımızla ve Genel Başkan Yardımcımız Veli Ağbaba ile birlikte olayı bütün boyutuyla izlemeye devam ediyoruz. Herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için mücadelemizi sürdüreceğiz’’ diye konuştu.