Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Sanayi, Ticaret ve Enerji Komisyonu Malatya Sorumlusu Tahsin Tarhan, Malatya Ticaret Borsası (MTB) Başkanı Gürsel Özbey’i ziyaret etti.
CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan’a MTB ziyaretinde, CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, CHP Meclis Üyesi Hüsnü Süslü, parti il yönetim kurulu üyeleri eşlik etti. Ziyarette ilk söz alan MTB Başkanı Gürsel Özbey, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Malatya denince kayısı akla geliyor, kayısı denince de Ticaret Borsası ön plana çıkıyor. Dolayısıyla kayısı Malatya için çok önemli, biz sizlerle de bu konuda istişarelerde bulunmak istiyoruz. Bunun için size bazı projelerimizle ile ilgili dosyalar sunacağız. Bu konunun TBMM’de görüşülmesini istiyoruz. Bu konuda sizlerden de destek bekliyoruz” şeklinde konuştu.
MTB Başkanı Gürsel Özbey’in ardından söz alan CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan ise kendisinin aynı zamanda TBMM Sanayi, Ticaret ve Enerji Komisyonu’nda yer aldığını belirtti. Tarhan, “Yakında da komisyon çalışmalarını başlatacağız. Marka, patent ile ilgili yasa tasarısı gelecek. Bu yasa tasarısında vatandaşlarımızın lehine olan bütün maddeleri destekleyeceğiz. Kayısı da Malatya’da gerçekten bir marka, sadece Türkiye’de değil dünyada tartışılması gereken bir marka. Bana göre kayısı yeterince ihracattan payını almıyor. Türkiye’de tüketimi oldukça iyi ama ihracatına biraz daha ağırlık vermek lazım, diye düşünüyorum” ifadelerine yer verdi.
Türkiye’nin sıkıntılı bir süreçten geçtiğini söyleyen Tarhan, “Bizim tek hedefimiz Türkiye’yi bu sıkıntılı süreçten çıkarmak. Türkiye’de, bugün herkes başkanlık sistemini tartışıyor ama şu anda Türkiye’nin en büyük sıkıntısı terör. Herkesin bu konuda elini taşın altına koyması ve toplumsal barışa katkıda bulunması lazım. Huzur olmazsa ne ekonomi kalkınır ne de yatırımcı yatırım yapar, bunun için herkes daha barışçıl bir dil kullanmalı ve herkes kendi alanında konuşmalı, Türkiye’de bugün barış gelecekse bu TBMM’nin görevi olmalı” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Özbey, Tarhan’a içinde kayısı ile ilgili bazı projelerin yer aldığı bir dosya takdim eti.