CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, Salih Fırat'ın AK Parti'ye geçeceğini açıklamasını Twitter'daki hesabından değerlendirdi: "CHP milletvekili olarak binlerce vatandaşımızın oyları ile seçilen Adıyaman Mv. Salih Firat Sali gunu AKP'ye katılacağını açıklamış. Adıyaman'da CHP ne oy veren binlerce vatandaşımız Sn. Firat"in aksine kendilerini cok kötü hissediyordur. Türkiye'yi dönüştürmek icin artık Hiçbir seyini gizlemeyen Akp"ye destek olmayı icine sindiren Sn. Firat" artik vicdaniyla basbasadir" dedi.

CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk ise, 'Salih Firat, AK Parti'ye geciyormus. CHP'lilerin oylari ile milletvekili seçil, sonra da AK Parti'ye geç.Adiyaman'da CHP'lilere cok buyuk haksızlık' dedi.

EN SERT ELEŞTİRİ AĞBABA'DAN

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Salih Fırat'ı topa tuttu. İşte Ağbaba'nın yazdıkları: "@salihfırat adam değildir. Hırsızlık sadece çepten para çalmayla olmuyor hırsızlık bazen oy çalmayalım da oluyor. Kim ki kendi oyu olmadan seçildiği partiden başka partiye geçiyor sa HIRSIZDIR !!! Kim ki oy aldığı partinin zıttına geçiyorsa ALÇAKTIR !! Kim ki dün siyah dediğine bugün AK diyorsa ALÇAKTIR !! Kim ki 5 oyu yok ken seçildiği partiye ihanet ediyorsa #ALÇAKTIR. Kim ki dün alçak dediği Adıyaman Ak parti Mv li ile aynı partiye geçiyorsa #ALÇAKTIR. Kim ki bahane yaratarak başka partiye geçiyorsa ALÇAKTIR !kim ki buna bahne arıyorsa O da ALÇAKTIR !!!"