CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya Valisi Mustafa Toprak’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ağbaba, Vali Toprak’ın darbe girişiminde oldukça başarılı çalışmalara imza attığını söyledi.
Malatya Valiliği görevine yeni atanan Mustafa Toprak’a parti teşkilatı ile birlikte hayırlı olsun ziyaretinde bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Malatya’da görev yapan Valilere hemşehrileri gibi baktıkları belirterek görev yaptıkları dönemde ve sonrasında Valilerle ilişkilerini devam ettirdiklerini söyledi.
Ağbaba, Toprak’ın zor bir dönemde Malatya’ya geldiğini ifade ederek "Gelir gelmez toplumda yaşayan her siyasi görüşün ortakça karşı çıktığı, karşı durduğu, olduğu andan itibaren Türkiye Büyük Millet Meclisinde dört partinin net bir şekilde karşı durduğu bir darbe girişimiyle karşılaştınız. Malatya’da maalesef bu darbe girişiminde belki pek bilinmiyor Türkiye’deki önemli illerden, üç dört ilden biriydi. Siz de çok başarılı bir görev yaptınız hiç kimseye hissettirmeden, belki Malatyalı, biz bile çok hissetmeden çok önemli bir görevi büyük bir başarıyla gerçekleştirdiniz. Onun özellikle altını çizmek istiyoruz" dedi.
Darbelerin kabul edilemez olduğunu kaydeden Ağbaba, "Siyasetçinin geleceği konumu halk belirler. Bizim ana muhalefet olmamızı halk belirledi. Biz ana muhalefet olma görevimizi bundan sonraki seçime kadar sürdüreceğiz. Amacımız iktidar olmak ama bize verilen bu ana muhalefet görevini namusumuz gibi koruyacağız. İktidara saygı duyacağız bu anlamda iktidarın görevini korumakta bize düşüyor" diye konuştu.
Vali Toprak ise Malatya’daki güzelliklerin devam edebilmesi, hoşgörü ortamının daha iyi noktaya getirilmesi ve toplumsal mutabakatın daha iyi bir noktada hissedilebilmesi için çaba gösterdiklerini söyledi. Toprak, ziyaretten dolayı Ağababa’ya teşekkür etti.