Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Malatya Büyükşehir Belediyesi Aile Danışma ve Destek Merkezi işbirliğinde Melekbaba Şehit Yüzbaşı Hakkı Akyüz İlköğretim Okulu öğrenci velilerine “Çocuklarda Görülen Davranış Bozuklukları” konulu konferans verildi.
Konferansa Şehit Yüzbaşı Hakkı Akyüz İlköğretim Okulu Müdürü Muharrem Taşcan, öğrenci velileri ve Sosyolog Zehra Sönmez katıldı. “Çocuklarda Görülen Davranış Bozuklukları” üzerine sunum yapan Sönmez, davranış bozukluklarını çocukların gelişim dönemlerindeki sorunların çözümünde engellerle karşılaşması ve o dönemde olağan olarak nitelendirilen sorunların daha sonraki dönemlere kalması sonucu ortaya çıkan sorunlar olarak tanımlandığını ifade etti. Sönmez, çocuklarda görülen davranış bozukluklarını saldırganlık, yalan söyleme, okul reddi, tırnak yeme, dikkatsizlik ve inatçılık olarak sıraladı. Sönmez, davranış bozukluğuna sebep olan nedenlerin dikkat çekme, ebeveynlere karşı güç kazanma isteği, intikam alma isteği ve yetersizlik olduğunu vurgulayarak, bu davranış içindeki çocuklara karşı karşılıklı saygı, çocuğa zaman ayırma, cesaretlendirme, sevgiyi anlatma ve paylaşma gibi davranışlarla yaklaşılmasının çocuklarla iletişim açısından önemli olduğunu kaydetti.
Konferans boyunca çocuklarda görülen bütün davranış bozuklarının belirtileri ve nedenleri açıklanarak, ailelerin bu davranışlara karşı alması gereken önlemler hakkında bilgiler de verildi.