FETÖ’ye bağlı bir grup askerin kalkıştığı darbe girişimi sonrası Malatya’da meydanlar ilk günden beri boş kalmıyor. AK Parti Kadın Kolları ise tarihe ışık tutacak ve darbeyi gelecek nesillere anlatacak çok önemli bir projeye imza atıyor.
15 Temmuz akşamı TSK içerisindeki FETÖ’cü askerlerin kalkıştığı darbe girişimi sonrası Türk halkı tarihi bir destan yazıyor. Tankların önüne yatarak, cuntacılara meydan okuyan ve darbeyi geri püskürten gerçek kahramanları ve yaşanılan olayların unutulmaması adına Malatya Ak Parti Kadın Kolları günlük uygulaması başlattı. Meydanlarda demokrasi nöbeti tutan vatandaşların hatıralarının yer alacağı günlükler şimdiden dolmaya başladı.
Ak Parti Malatya Kadın Kolları tarafından yapılan açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşları olarak demokrasi için her gece nöbet tutulduğu hatırlatılarak “Şimdi ise gelecek nesillere aktaracağımız çok önemli bil belge oluşturmaya çalışıyoruz. Gelecekte bu darbenin unutulmaması için bir eser oluşturmaya ve gelecek nesillerin başvuracağı herkesin kendi fikrini yazacağı bir günlük tutuyoruz. Adını darbe günlüğü koyduk. Halkımızın ilgisi çok yoğun arkadaşlarımızla birlikte Malatya genelinde her vatandaşın yazmasını istiyoruz” ifadelerine yer verildi.