Eser'in Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Salonu'nda düzenlediği toplantıya katılan Darende Kaymakamı Ali Türk, halkın ihtiyaçlarına yönelik projeler üzerinde durduklarını belirterek, "Çalışmalarımızı da vatandaşlarımızla birlikte istişare ederek yürütüyoruz" dedi.
Eser de otogar, küçük sanayi sitesi, canlı hayvan pazarı, mezbaha, teleferik projesi ve kent müzesinin ihalelerinin yapıldığını anlatarak, "İlçemizi yaşanabilir bir kent haline getirmek için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Sorunları tek tek çözeceğiz. İlçe merkezindeki kentsel dönüşüm kapsamında yürütülen çalışmaları yakından takip ediyoruz. Şu anda proje aşamasında. Detayları belli olduğunda tarihi öneme sahip yeni ilçe merkezi projemizi halkımızla paylaşacağız. Bir süre şantiye dönemi geçirecek olan ilçemiz, projeler tamamlandığında maddi ve manevi olarak hızlı bir turizm beldesi haline dönüşecek" diye konuştu.

Eser, 67 mahallede toplam 60 kilometre asfalt yapıldığını belirtti.

İlçeye bir otobüs terminali kazandırmak için çalışma yürüttüklerini kaydeden Eser, "Terminal alanı için kamulaştırma yapıldı. Belediye Meclisi kararıyla projelendirme ve yapım işi Büyükşehir Belediyesine devredildi" ifadesini kullandı.

Darende turizmine katkı sunmak için Zengibar Kalesi'nin üstüne Teleferik Hattı Projesi hazırladıklarını belirten Eser, kırsaldaki büyük mahallelere semt konağı yapılacağını aktardı.

Toplantıya belediye başkan yardımcıları, esnaflar, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.