Sadrazam Mehmet Paşa Halk Kütüphanesi Müdürü Nevim Eryılmaz, Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında emekli öğretmen Kocamemik’i ziyaret etti. 

Kocamemik’in kütüphaneden 54 yıldır düzenli kitap alarak okuması dolayısıyla "Sıradışı Okur" seçildiğini belirten Eryılmaz, Kocamemik'in ilçede en çok kitap okuyan kişi olduğunu söyledi. Eryılmaz, Kocamemik'i örnek davranışından dolayı kutlayarak, "Size çok teşekkür ediyorum. Gerçekten takdire şayansınız. Yaşınız ve pozisyonunuz itibarıyla kitap okuma alışkanlığınız inşallah yeni nesillere de örnek olur" dedi.

Okumanın insan yaşamının önemli bir bölümünü işgal etmesi gerektiğini vurgulayan Eryılmaz, "Ama maalesef öyle değil. Kahvehanelerdeki insan sayısı kütüphanelerdekilerden çok fazla. Bir ülkede satılan kitap, gazete ve dergi sayıları gelişmişliğin göstergesidir" ifadelerini kullandı.

Kocamemik de okuma merakının ilkokul çağlarında başladığını anlatarak, "Evimiz de babamın işyeri de kütüphaneye yakındı. Okula gittiğim zamanlar, kütüphaneye gidip ödünç kitap almayı keşfettim. Çok kitap okuduğum için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 1990 yılında ödüllendirildim. Kitap okumakla yaşamdan zevk aldım" diye konuştu.

Haftada 2 kitap bitirdiğini belirten Kocamemik, her gün sabah namazından sonra 2 saat kitap okuduğunu söyledi. Kocamemik, İlçe Halk Kütüphanesi’ndeki 20 binin üzerinde kitabı okuduğunu kaydetti.

Eryılmaz, Kocamemik'e Kur’an-ı Kerim, Darende'de Ticari Hayat isimli kitabı ve kitap arası led okuma lambası hediye etti.