Sağanak ve dolunun etkili olduğu mahallelerde dere yataklarında meydana gelen taşkınlar, mahallelerdeki menfezlerin tıkanmasına neden oldu. Buralarda biriken sular evlerin bahçelerine ve tarım arazilerine doldu. Maddi hasara yol açan sel nedeniyle bazı evlerin bahçeleri çamurla doldu, bazı ağaçlar da köklerinden söküldü. 

Mahalleleri gezen Darende Belediye Başkanı Süleyman Eser, vatandaşlarla ve muhtarlarla görüştü. Olayın doğal bir afet olduğunu belirten Eser, aşırı yağışın dere yatağında taşkına neden olduğunu ve menfezin küçük olmasından dolayı fazla gelen suların çevrede hasara yol açtığını kaydetti. Eser, “Tarım arazileri ve bahçelerde hasar tespit çalışması yapılacak. Kum ve kaya parçalarıyla dolan arklar kepçe yardımıyla temizlenecek. Kapanan yollar ekiplerimiz tarafından açılmış durumda. Vatandaşımızı dinleyip yardımcı olacağız. En büyük sevincimiz can kaybının olmaması” dedi.

Vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Eser, vatandaşın yanında yer alıp sıkıntılarını gidermeye çalışacaklarını ifade etti. 

Hasar tespit çalışmalarına başlanılan mahallelerde, depo ve evleri selden etkilenen vatandaşlar da zararlarının hafifletilmesi amacıyla devletten destek beklediklerini söyledi.