Merkez Yeşilyurt ilçesi Yakınca Mahallesi'ndeki depolarda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Demiralp, AFAD depolarına gelen yardımları kaydettiklerini ve tasnif edip istiflediklerini söyledi.

Yardımları, Beydağı Konaklama Tesisi adı verilen ve Suriyeli sığınmacıların bulunduğu konteyner kente depodaki işlemlerden sonra gönderdiklerini kaydeden Demiralp, "Yardımlar sığınmacılara talep doğrultusunda veriliyor. Türk Kızılayı ve Birleşmiş Milletlerin gönderdiği yardımlar var. Sağlık malzemesinden giyime, mutfak malzemesine kadar her şey var. Onları da buraya alıyoruz" ifadelerini kullandı.

Hayırseverlerin de yardımlarının depoya alındığını bildiren Demiralp, "Bu yardımları ayırmamız gerekirse kameraya alıyoruz, tutanak tutuyoruz. İhtiyaç sahibine verirken ikinci el de olsa en iyisini vermeye çalışıyoruz" dedi.

Lojistik depoların sadece Suriyeliler için değil olası afet ve acil durumlarda kullanılmak üzere hazırlandığını vurgulayan Demiralp, şunları kaydetti:

"Kobani'den (Ayn el-Arap) gelen Suriyeliler oldu. Mahallelere yerleştiler. Onlara buradan yatak, battaniye verdik. Sadece kampa değil, kamp dışındakilere de yardım yapıyoruz. Zaman zaman talep olduğunda ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza da gereken yardımı veriyoruz. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına da buradan gerekli yardımı veriyoruz."