Malatya Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi, İnönü Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Engelli Egzersiz ve Spor Eğitimi Bölümü öğrencileriyle birlikte 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla bir etkinlik düzenledi.
Soykan Parkı Meydanı’nda düzenlenen etkinlikte konuşan Malatya Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Engelliler Koordinasyon Şube Müdürü Seyit Soner Yılmaz, Malatya’da otizm konusunda bir farkındalık oluşturmak istediklerini kaydetti. Yılmaz, “Dünya çeşitli renk, dil ve etnik gruplardan insanlardan oluşuyor. Özellikle de son dönemler kazalardan da kaynaklı olarak çok çeşitli engelli insanımız var. Toplum zaman zaman engellilere mesafeli davranabilmektedir. Malatya Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Engelliler Koordinasyon Şube Müdürlüğü olarak İnönü Üniversitesi Engelli Egzersiz ve Spor Eğitimi Bölümü öğrencileriyle birlikte engellilerle ilgili farkındalığın artması için bu etkinliği planladık” şeklinde konuştu.
Öğrenciler adına konuşan İmat Ak ise otizmin eşsizlik değil farklılık olduğunu belirtti. Ak, “Hepimiz farklıyız, otizmliler bizden daha farklılar. Onları anlamak ve anlatabilmek için onların yanında olduğumuzu gösterebilmek için bugün üniversite ve belediyenin verdiği desteklerle buradayız. Biz üniversite gençliği olarak gençlerin toplumun beynini oluşturduğuna ve gençlerin güzel işler yaptığı sürece toplumun daha güzel yerlere geleceğine inanıyoruz. Bunun için gençler olarak buradayız ve halkımızla birlikte bilinçlenmeye, farkındalığa ve onların yanında olmaya çalışıyoruz. Malatya halkının yanımızda olduğunu görmek bize ve otizmli arkadaşlara mutluluk verecek” diye konuştu.
SKEÇLER OYNANDI
Yapılan konuşmalardan sonra otizme dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirilen etkinlik kapsamında vatandaşların katılımıyla beyaz örtüye boyalı eller basıldı. Otizmin simgesi olarak yapılan el basmasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Etkinlikte, otizmle ilgili bilgilendirici broşürler ve çocuklara balonlar dağıtıldı. Otizmle ilgili bir serginin de yer aldığı etkinlikte vatandaşların katılımıyla oyun hamuruyla şekiller de yapıldı. Büyük ilgi gören etkinlikte otizmle ilgili skeçler de oynandı.