Eğitim-Bir-Sen Malatya Şube Başkanı Kerem Yıldırım, memur sendikalarının üye sayılarının kesinleştiğini ve en yakın sendikaya dört kat fark attıklarını söyledi.
Eğitim-Bir-Sen Malatya Şube Başkanı Kerem Yıldırım, 15 Mayıs 2016 tarihinde açıklanan memur sendikalarının üye sayıları ile ilgili açıklama yaptı. Eğitim-Bir-Sen Malatya 1 No’lu Şube olarak geçen yıl 5 bin 444 olan üye sayının 678 kişi artırarak, 6 bin 122 üyeye ulaştırdıklarını belirten Yıldırım, üye sayısı en yakın sendika ile aralarında 4 bin 527 üye farkı bulunduğunu belirtti.
Yıldırım, Malatya’nın bütün ilçelerinde örgütlenerek, yoğun bir faaliyet ortaya koyduklarını aktardı. Yıldırım, "Bütün iş yerlerinde teşkilatlanan, emek, hak, demokrasi, sivilleşme ve özgürleşme bağlamında milletin özü, çalışanların gören gözü, işiten kulağı, tutan eli olan Eğitim-Bir-Sen, 15 Mayıs 2016 itibarıyla eğitim hizmet kolunda yetkisini perçinleyerek sürdürmüş ve eğitim çalışanlarının hizmet sendikacılığını ideolojik sendikacılığa tercih ettiğini tescil etmiştir. Yıllardır devam eden istikrarlı büyüme ve ortaya çıkan bu sayısal fark, ilkeli, tutarlı, sorunlardan beslenmeye tevessül etmeyen, kazanımlarını akademik, sosyal ve kültürel faaliyetlerle süsleyen sendikacılık anlayışının revaçta, etnik ayrışmaya ve ideolojik saplantılara dayalı kısmi sendikacılığın ise iflasta olduğunu ispatlamıştır. Kurucu Genel Başkanımız Mehmet Akif İnan’ın, ‘Hangi düşüncede, fikir kalıbı içinde olursa olsun, onun bir insan olarak kabul görmesi, inancından dolayı horlanmaması lazım, isterse benim inancımın zıddı olsun. Ben ona da Hakk-ı hayat tanınmasının kavgacısıyım’ şeklinde ifade ettiği ilke doğrultusunda emek ve özgürlük mücadelesini sürdürüyoruz. Eğitim-Bir-Sen olarak, eğitim çalışanlarının ekonomik ve sosyal haklarının geliştirilmesi için ter dökmeye, kendi medeniyet ve değer odaklı yeni sendikal anlayışla sorunun parçası değil, çözümün paydaşı olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.