Eğitim-Bir Sen Malatya Şube Başkanı Kerem Yıldırım, FETÖ’ ye bağlı kapatılan okullardaki öğrenciler, devlet ve özel okullara aktarıldığını söyledi.
Eğitim-Bir Sen Malatya Şube Başkanı Kerem Yıldırım, FETÖ’ye bağlı kapatılan okullardaki öğrencilerin eğitim öğretim durumu ile ilgili değerlendirmede bulundu.
Türkiye’de yaklaşık bin 700 Malatya’da da 9 PYD’ye bağlı okulun kapatıldığını ifade eden Yıldırım, “Türkiye’deki ve Malatya’daki bütün okulları kapatıldı. Kapatılan okullar Milli Eğitim Bakanlığı’na devredildi. Bu okullarda binlerce öğrenci eğitim yapıyor. Öğrencilerin bir suçu yok. Sonuçta öğrencileri velileri okula göndermiş. Bu öğrencilerin büyük çoğunluğu şu anda devlet okullarına ve başka özel okullara geçiş yaptırıldı. Diğerlerini de geçiş yaptırılması için herhangi bir sıkıntı yok. Öğrenciler için herhangi bir sıkıntı söz konusu değil. Bu anlamda veliler endişe etmesin öğrencilerin hangi okula puanları yetiyorsa o okula yerleştirebilir” diye konuştu. Özel okullarda öğretmenlik yapan 21 bin civarındaki öğretmenlerin çalışma lisansları iptal edildiğini belirten Yıldırım, “Artık onlar öğretmenlik falan yapamayacak. Bu kapatılan okulların tamamı maalesef bir terör yuvası gibi çalıştırılmış zeki çocuklar alındı eğitildi onlar reklam aracı olarak kullanıldı. Birçok zeki öğrenci harp okullarına polis akademilerine yerleştirildi. Bunların kimlikleri gizlendi gerektiğinde bunların içki içmeleri istendi namaz kılmaları söylendi. İnşallah bundan sonra bu tür yapılara izin verilmez. Bu tür yapıların ortaya çıkması ilerde başka bir tür yapının ortaya çıkmayacağı anlamına gelmez. Şu anda yapılacak olan çalışmalarla görevden alınacak olan devlet memurları Henel manada özel anlamda da birçok öğretmen var. Şu ana kadar takiben Milli Eğitim’de 28 bin öğretmen geçici olarak görevden el çektirildi. Malatya’da 312 öğretmen görevden el çektirildi. Ancak bu arkadaşlarımız görevden atılmadı. Geçici olarak tedbiren görevden uzaklaştırıldılan bu süreç içerisinde bu arkadaşlarla ilgili bir soruşturma yapılacak. Soruşturma sonucunda bu yaptığıyla doğrudan ilişkisi yoksa maddi anlamda yardım yapmaya devam etmemişse suçsuz alanlar tekrar göre evlerin iade edilecek görevinden alınma diye bir şey söz konusu değil” şeklinde konuştu.