CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Cumhuriyet Halk Partisinin eski genel Başkanlarından Erdal İnönü’yü andı.
Parti il binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan CHP İl Başkanı Enver Kiraz, ilk olarak bugün ölüm yıl dönümü olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin eski genel Başkanlarından Erdal İnönü’yü andı. Bilim ve sosyal demokrasi adına katkı sunan Erdal İnönü’yü rahmet ve sevgi ile andıklarını belirten Kiraz, “Hoşgörülü, barış kimliği ile tanınan Genel Başkanımız Erdal İnönü’yü ölüm yıldönümünde sevgi, hasret ve özlemle anıyoruz” dedi.
Kiraz, “Erdal İnönü’nün gerçekten bu ülkede yapmak istediği, siyaset anlayışı siyasi partiler tarafından anlaşılmış olsaydı, belki bugün siyasetteki sert üslubun işlemediğini, uzlaşı kültürünün hakim olduğu bir ülke anlayışı ile karşı karşıya kalabilirdik” diye konuştu.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’a yapılan silahlı saldırıyı da kınadıklarını belirten Kiraz, “Son dönemde CHP’ye yönelik bir çok saldırı ile karşı karşıya kalıyoruz. Daha öncede Genel Başkanımıza saldırı girişimleri olmuştu. En son genel başkan yardımcılarımızdan Bülent Tezcan’a saldırı oldu. Cumhuriyet Halk Partisi’nin bu ülkede vermiş olduğu önemli bir mücadele var. Demokrasi, özgürlük, hukukun üstünlüğü, barış ve kardeşlik noktasında önemli bir mücadele veriyoruz. Tüm bu saldırılar aslında CHP’nin yöneticilerine değil, bu ülkede savunduğumuz değerlere yönelik bir saldırı. Dolayısıyla bu ülkede demokrasiye, Cumhuriyete, barışa ve kardeşliğe yönelik saldırılar” ifadelerine yer verdi.
Kiraz, partilerine yönelik bu saldırılar karşısında asla pes etmeyeceklerini belirterek “Yılmayacağız, teslim olmayacağız. Bu saldırıları şiddetle kınıyoruz” dedi.
Cumhuriyet Gazetesine yönelik polis operasyonuna da değinen Kiraz, CHP’nin 15 Temmuz darbe girişiminden sonra ilk tepki veren partilerin başında geldiğini ifade ederek “Bu süreçten sonra bir çok mağduriyetin oluştuğunu gördük. Bu süreç içerisinde taban tabana karşı olan ve bir birleri ile ilişkileri olmayan insanları, FETÖ ile alakası olmayan birçok kişinin bu kapsamda ihraç edildiğini gördük. Bugünde Cumhuriyet Gazetesine yönelik bir operasyon oldu. Cumhuriyet Gazetesi, Türkiye Cumhuriyeti ile neredeyse yaşıt olan bir gazete. Yıllardır aydınlık ve çağdaş insanlar tarafından okunan önemli bir gazete. Dolayısıyla bütün darbelerde Cumhuriyet Gazetesi en fazla bedeli ödemiş gazete, bugüne kadarki süreçte bu mücadele içinde bir çok yazarı faili meçhul cinayetlere kurban gitti. Bu devlet içindeki cemaatleri sorguladıkları için bu durumla karşılaştılar.
Cumhuriyet Gazetesine yapılan operasyonu kabul etmemiz mümkün değil. Bir tarafta Ergenekon’da, Balyoz’da bedel ödemiş gazetenin yazarları bugün de darbeyle hesaplaşıyoruz diye terör örgütü ile bir aya getirilip cezalandırılmak isteniyor. Kayyum atanmasına ve kapatılmasına CHP olarak karşı çıktığımızı bir kez daha söylüyoruz” ifadelerine yer verdi.