Yaklaşık 12 yıldan beri atıl vaziyette olan eski Yimpaş binasının akıbeti belirsizliğini koruyor.
Atıl vaziyetteki binanın Maliye Bakanlığı’ndan Gençlik ve Spor Bakanlığı’na devredilerek 400 öğrencilik yurt binası yapılacağının söylenmesine rağmen geçen 1 yıllık sürede herhangi bir gelişme yaşanmadı.
Evsizlerin sığınağı haline gelen devasa bina, fuhuş, uyuşturucu kullanımı gibi vakaların da sıkça yaşandığı bir mekan durumunda.
Yıllar önce Yozgat merkezli Yimpaş isimli çok ortaklı şirket tarafından inşa edilen, ancak daha sonra şirketin iflas etmesiyle birlikte boşaltılan bina kaderine terk edilmiş durumda.
Modern bir yapı olmasına ve her türlü amaca uygun olarak hizmet verecek durumda olmasına rağmen ‘çok ortaklı’ yapısı nedeniyle kimsenin almaya yanaşmadığı bina için geçen yıl Gençlik ve Spor Bakanlığı devreye girmiş, burayı yurt olarak kullanmak için girişimde bulunmuştu.
Ancak Gençlik ve Spor Bakanlığı da şirketin çok ortaklı olması ve bugün birçok ortağının nerede dahi olduğu bilinmemesinden dolayı bu düşüncesinden kısa sürede vazgeçmişti.
Elazığ’da da Yimpaş binasıyla ilgili aynı sıkıntı yaşanmış, yetkililerin girişimi sonucu bina, arsasının kullanımı amaçlı yıktırılmıştı.