Esnaf ve Sanatkarlar Derneği Malatya Şube Başkanı Ahmet Soydoğdu, “Allah’ın yardımıyla milletin güçlü iradesiyle bir bela def edildi. Önemli olan bundan sonrası ve yapacaklarımızdır” dedi.
ESDER Şube Başkanı Ahmet Soydoğdu, 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminin ardından yaptığı yazılı açıklamada “Eğer dün askeri okullarda İslami bilimler öğretilseydi, imam hatip mezunları orduya alınsaydı, o imanlı gençlik mağdur edilmeseydi ordumuza daha çok katkıda bulunulacak ve imanlı bir ordu ile dünya lideri olacaktık. Yıllardır hükumetlerin ve milletin desteğiyle devlet içinde devlet meydana gelmeyecekti ama Allah’ın da bir hesabı var. Hak olan yerde batıl daima zail olur yeter ki biz millet olarak Allah’ın ipine sımsıkı sarılalım ve aslımıza dönelim” ifadelerine yer verdi.
Açıklamasında bundan sonra neler yapılması gerektiğini de ifade eden Soydoğdu, “İmam hatip mezunlarını ordumuza katalım. İmam hatip mezunu cumhurun başkanı oluyorsa neden genelkurmay başkanı olmasın yeter ki her şey adil olsun hak eden hakkını alsın yani ayırım olmaksızın görev ehline verilsin sorular çalınmasın parayla satılamasın. Her kim olursa olsun suçlu cezasını görsün ne mecliste nede yargıda af edilmesin. Avrupa birliğinden vazgeçilsin. AB sözcüsü idam gelirse bu iş burada biter diye ahkam kesmesin. TV’lerde önüne gelen din adına konuşmamalı RTÜK görevini ciddiyetle yapmalı maneviyat ve ahlaka aykırı yayınlara müsaade etmemeli. Diyanet bir fetva komisyonu oluşturmalı ve haftalık seminerler vermeli. Cami imamları en az ilahiyat mezunu olup bölgesinde ki muhtarlık ve imamlık görevini üstlenmeli.
MEB yeniden çeki düzen verilerek imanlı bir nesil yetiştirilmeli. NATO derhal incirlikten çekilmeli şayet hemen olmuyorsa kademeli olarak yetkiler elinden alınmalı, çünkü olaylar gösteriyor ki yakıt ikmalini onlar ve yandaşları tapmış destek sağlamışlardır. Bütün kamu kuruluşlarında imanlı, ihlaslı makam ve rütbeyi sadece yaratandan dünya için değil ahireti için isteyen davası İslam, gayesi Allah’ın rızası olan helal ve haram kavramlarını kalbine gerçek manada yerleştiren kadrolarda oluşmalıdır” dedi.