Felahiye Spor Salonu'nda gerçekleştirilen çalıştayda, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Kayseri Büyükşehir Belediyesi Tarım Daire Başkanlığının hazırladığı projeler sayesinde, ekonomik olarak gelişme ve kalkınmanın nasıl olacağı konuşuldu. 
Vali Düzgün, çalıştayda yaptığı konuşmada, Felahiye'nin Kayseri'de en fazla göç veren ilçelerin başında geldiğini, bu çalıştayın, nüfusun yerelde barınması, tarımsal değerlerin iyi değerlendirilmesi ve hayvancılığın gelişmesi için çok önemli olduğunu söyledi.

Farklı ürünlere yönelmek, farklı üretim tarzlarını denemek suretiyle, çiftçilerin gelirlerinin birkaç kat artırılabildiğini ifade eden Düzgün, çiftçilerin, sulanamayan arazileri sulanabilir araziye dönüştürmesiyle kazandıklarını ikiye üçe katlayabildiklerini vurguladı.

Kayseri'nin sulanabilir arazilerini, çiftçilerin gelirini ve ürün miktarını artırmak amacıyla önemli yatırımların yapıldığına dikkat çeken Düzgün, "Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğümüz tarafından son 12 yılda, yaklaşık 1,5 milyar dolarlık harcama yapılarak Kayseri'nin sulanabilir arazi oranı yüzde 17'den yaklaşık yüzde 35'e çıkartıldı. İnşallah devam eden ve planlanan yatırımlarla sulanabilir arazi oranımız yüzde 58'e çıkacak. Bu da çiftçilerimizin bugüne kadar geleneksel tarım ürünlerinin dışında, daha çok gelir getiren, daha çok kazanç sağlayabilecekleri ürünlere yönelmelerini sağlayacak" şeklinde konuştu.

Vatandaşları, doğdukları topraklarda tutabilmenin önemine de değinen Düzgün, oralardaki iş imkanlarını ve gelir imkanlarını artırmanın önemli olduğunu belirtti.

Düzgün, Kayseri'de tıbbi ve aromatik bitkiler dalında yeni bir proje uygulamasına başlayacaklarını da sözlerine ekledi.

Kaymakam Yavuz Aksoy da Felahiye'nin tarım ve hayvancılık alanında gelişmeye müsait bir ilçe olduğunu söyledi.

Çiftçilerin modern tarım tekniklerini kullandığını daha az emekle daha fazla ürün alabileceklerini belirten Aksoy, çiftçinin hayvancılıkla uğraşan vatandaşların, bilinçli bir şekilde tarlalarını sürmesiyle, doğru ürünleri ekmesiyle, hayvancık alanında tarif edilen şekilde hareket etmesiyle ekonomik gelirlerini 3 kat daha ileriye götürebileceklerini kaydetti.

Düzgün, program sonunda Felahiye Kaymakamlığını ve belediyeyi ziyaret etti.