Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) Yönetim Kurulu, Malatya'da toplandı.

Malatya Valisi Vasip Şahin, FKA'nın kentteki hizmet binasında gerçekleştirilen toplantıda yaptığı konuşmada, yerel seçimlerden sonra ilk defa bir araya geldiklerini söyledi.

Valiler kararnamesi ve yerel seçim sonucunda yönetimde yer alan idarecilerden bazılarının değiştiğine işaret eden Şahin, dolayısıyla yönetim kurulunun da büyük ölçüde değiştiğini söyledi.

Malatya'nın büyükşehir statüsü kazanmasıyla il genel meclisi başkanlığının kalktığını, bu nedenle ajansın üye sayısının 15'e düştüğünü dile getiren Şahin, yeni atanan ve seçilen idarecileri tebrik ederek, bu görevlerinin başarılı hizmetlere vesile olmasını temenni etti.

Toplantıda doğrudan faaliyet desteği başvurularının değerlendirileceğini ifade eden Şahin, destek çağrılarına başvuruların devam ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Ocak ayında proje başvuruları için teklif çağrısına çıktığımız Güçlü Altyapı Güçlü Ekonomi Mali Destek Programı ve sanayi-turizm alanındaki altyapının güçlendirilmesine yönelik Üretimde Odak Alanlar Mali Destek Programı başlığı altındaki destek çağrılarımızın başvuruları tamamlandı. Onlarla ilgili de bize bilgi sunulacak ve onların süreci hakkında değerlendirmede bulunacağız. İki destek programıyla 4 ilde müteşebbislerimize ya da başvurucularımıza yaklaşık 13,5 milyon liralık kaynak kullandırılmış olacak. Baktığımızda, bu projeler kapsamında Tunceli'den 17, Bingöl'den 42, Elazığ'dan 43 ve Malatya'dan 54 proje başvurusunda bulunulduğunu görmekteyiz. Yine, her yıl katıldığımız Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Fuarı'nın gelecek yılki etkinliğine de katılmayı görüşeceğiz."

Şahin'in konuşmasının ardından basına kapalı devam eden toplantıya, Elazığ Valisi Ömer Faruk Koçak, Tunceli Valisi Osman Kaymak, Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Tunceli Belediye Başkanı Mehmet Ali Bul ve Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi katıldı.