Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Malatya ve Yeşilyurt’un doğal güzelliklerini yakından görme fırsatı sunacak olan gedik kent parkı projesine yerli ve yabancı turistler büyük ilgi gösterecek” dedi.
Yeşilyurt İlçesinde alternatif sosyal alanların yanı sıra bir cazibe merkezi oluşturulması adına, Gedik Mahallesi eski cezaevi yanı Namazgah alanının arka kısmındaki 25 dönümlük alan üzerine yaptırılan ‘Gedik Kent Parkı’ inşaatı tüm hızıyla devam ediyor.
Gedik Kent Park projesi içerisinde sosyal tesis binası yanı sıra 445 m2 yapay süs havuzu, bin 65 m2 şelale, 15 bin m2 yeşil alan, kamelyalar, ahşap oyun parkı, oturma bankları, yaya köprüler, mermer çeşmeler, büfeler ve açık otopark bulunuyor.
Yeşilyurt Belediyesi tarafından projelendirildikten sonra Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının finansmanını üstlendiği Gedik Kent Park Projesine ayrı bir önem veren Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, çalışmaları sık sık inceliyor.
Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Çınar ve Yeşilyurt İŞGEM Genel Müdürü Mehmet Karaman ile birlikte inşaatın devam ettiği alanda incelemelerde bulunan Başkan Polat, projenin Yeşilyurt’un çehresine değiştirecek nitelikte olduğunu ifade etti.
Projenin finansmanını üstlenen DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığına teşekkürlerini ileten Başkan Polat, “Gedik Kent Projesi tamamlandığı zaman muhteşem bir doğası ve yemyeşil bir görüntüye sahip Çırmıktı ve Gündüzbey mahallesi başta olmak üzere bir çok doğal güzelliği hakim bir noktadan izlenme fırsatını halkımıza sunacağız” diye konuştu.
Malatya ve Yeşilyurt’un en güzel noktasını cazibe merkezine dönüştürmeyi hedeflediklerini anımsatan Belediye Başkanı Polat, “Malatya ve Yeşilyurt’un genel görüntüsüne önemli kazanımlar sağlayacak bu projemizin eksiksiz tamamlanması için ekiplerimiz çok titiz bir çalışma yürütüyorlar. Projenin üstü teras şeklinde kapatılarak, ön tarafında seki halindeki parklarımız, arka kısmında şehrimizi gören kafeteryalarımız olacak. Proje tamamlandığı zaman bu alanımız bambaşka bir görüntüye kavuşmuş olacak. Yerli ve yabancı turistlerin buraya büyük ilgi göstermesini bekliyoruz. Parkımızı ziyaret edecek olan vatandaşlarımız bir yandan Beylerderesi ve Gündüzbey Vadisini izlerken, diğer yandan kentimizin diğer güzelliklerini görebilecekler. Doğal güzelliklerin çok yakından görülebilmesi adına çok stratejik bir noktaya inşa ettiğimiz projemizin belirtilen zamanda tamamlanarak hizmete girmesi için yoğun çaba sarf eden ekiplerimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.