Malatya Kent Konseyi Genel Sekreteri Abdullah Pektaş, Basın İlan Kurumu (BİK) Malatya Şube Müdürü Nihat Abacı’yı ziyaret etti.
Ziyarette konuşan Malatya Kent Konseyi Genel Sekreteri Abdullah Pektaş, sivil toplum kuruluşlarının daha aktif ve şehrin gelişmesi için lokomotif görevi yapması gerektiğini belirtti. Pektaş, Kent Konseyi Genel Sekreteri olarak en iyi hizmeti vermek için çaba gösterdiğini vurguladı. Malatya Kent Konseyi’nin yürütme kurulunda 17 mesleki teşekkül ve sivil toplum kuruluşu bulunduğunu, konseyin yürütme kurulu başkanlığını ise Ahmet Çakır’ın yaptığına dikkat çeken Pektaş, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın Kent Konseyi Başkanı olduğunu hatırlattı.
BİK Malatya Şube Müdürü Nihat Abacı ise 17 mesleki teşekkül ve sivil toplum kuruluşundan oluşan Kent Konseyi Yürütme Kurulu’nda, basın temsilcisinin bulunmamasının eksiklik olduğunu ifade etti. Abacı, Türkiye’de 41 ilde şubesi bulunan Basın İlan Kurumu hakkında bilgi aktardı. Abacı, Basın İlan Kurumu’nun yapısı, işleyişi, gazetelerin uymak zorunda oldukları kurallar, resmi ilanların dağıtımında geçerli olan kriterler, basın derneklerine ve gazetecilere yapılan yardımlar, yazılı basın ve internet medyası ile ilgili kurumsal çalışmalar gibi konularda da bilgi verdi.