Malatya’da balıklandırma çalışmaları kapsamında çeşitli göletlere toplam 90 bin adet yavru balık bırakıldı.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından koordine edilen 2016 yılı balıklandırma çalışmaları kapsamında Antalya Akdeniz Su Ürünleri Araştırma, Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü’nden Su Ürünleri Mühendisi Mahmut İlhan nezaretinde getirilen pullu sazan yavruları göletlere bırakıldı.
İl Müdürü Ali Selvi, Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Abdullah Çelik’in de katılımlarıyla Hekimhan’ın Yukarı Selimli Göletine 10 bin adet, Arguvan İsaköy Göletine 25 bin adet, Battalgazi Orduzu Göletine 15 bin adet, Battalgazi Margap Göletine 10 bin adet, Zorbalı Göletine 20 bin adet ve Battalgazi Yaygın Göletine 10 bin adet yavru balık bırakıldı.
Toplam 90 bin adet yavru balığı göletlere bırakılması sırasında konuşan Gıda,Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, kaynaklara balık stoklanmasının her yıl devam etmesi gerektiğini belirterek “Ayrıca balık neslinin korunması ve gelecek nesillere canlı balık bırakılabilmesi için kaynakların kirletilmemesi ve bilinçsiz balık avlanmasının önlenmesi gerekiyor. Yapılan çalışmanın İlimize hayırlı olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.