Afşin Eshab-ı Kehf Gönül Elçileri Derneği üyeleri, yürüyerek geldikleri Darende ilçesine hayran kaldı.
Gezi hakkında bilgi veren Afşin Eshab-ı Kehf Gönül Elçileri Dernek Başkanı Hüseyin Bozkurt, Afşin Eshab-ı Kehf Gönül Elçileri (GÖNÜLDER) olarak geçen hafta Kahramanmaraş Keş Dağı’na ikinci gezilerini yaptıklarını, bu hafta da Büyük Birlik Partisi Darende İlçe Başkanı Ali Gök’ün daveti üzerine Darende ilçesine geldiklerini ve Darende’nin görülmeye değer bir ilçe olduğunu ifade etti.
Eshab-ı Kehf Gönül Elçileri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Cemal Güneş, günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yaptı. Güneş, “Eshab-ı Keyf demek dik duruş demektir, mağdurun yanında yer almak demektir. Bizler de bugün Darende’ye gelerek Hasan Gazi Türbesi, Günpınar Şelalesi, Somuncu Baba Türbesi’ni ziyaret ettik. Afşin’den Darende’ye gelirken dikkat çekmek için yürüyüşler ve koşular yapıldı. Daha önceki yıllarda Afşin’den Darende’ye maratonlar düzenliyorduk, inşallah bu etkinliklerimiz her yıl devam eder” şeklinde konuştu.
Son olarak konuşan Büyük Birlik Partisi Darende İlçe Başkanı Ali Gök ise geçen hafta Keş Dağı’nda karşılaştıkları ekibi Darende ilçesine davet ettiklerini kaydetti. Gök, “Keş Dağı’nda güzel etkinlikler yapıldı. Okunan dualar ve hadislerle gönüllerimizi fethettiler. Bu güzel insanları Darende’de ağırlamaktan mutluluk duyuyorum” diye konuştu.
Eshab-ı Keyf Gönül Elçileri üyeleri, Darende Kaymakamı Ali Türk’e ay yıldızlı tişört hediye etti. Dernek üyelerinin yöresel kıyafetlerle yaptıkları yürüyüşe Darendeliler de yoğun ilgi gösterdi.