Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Çiğdem Tozkoparan Kadın Kültür ve Spor Merkezi tarafından düzenlenen Kitap Toplama Kampanyası kapsamında temin edilen kitaplar okullara hediye edildi.
Toplanan kitapların bir bölümünün daha önce Taştepe Mahallesi’ndeki 100. Yıl İmam Hatip Ortaokulu’na hediye edilmesinden sonra diğer kitaplar da Görgü Ortaokulu’na hediye edildi. Kitapların teslim töreninde konuşan Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Aile ve Sosyal İşler Şube Müdürü Gülay Zengin, en güzel hediyenin kitap olduğunu söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın talimatları doğrultusunda çalışmalarını sürdürdüklerini anlatan Zengin, “Şube Müdürlüğümüze bağlı Çiğdem Tozkoparan Kadın Kültür ve Spor Merkezi’nce düzenlenen Kitap Toplama Kampanyası ile topladığımız kitapları okullarımıza hediye ettik. Kitap bağışçılarına teşekkür ediyoruz. İnşallah, öğrencilerimiz kitaplardan istifade ederler. Böylece bir nebze de olsa kendilerine katkı sunmuş oluruz” diye konuştu.
Yeşilyurt ilçesi Görgü(Cafana) Mahallesi’nde bulunan Görgü Ortaokulu’nun Müdürü Tayfur Erdoğan ise kitapların hediye edilmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek yetkililere teşekkür etti.
İçerisinde ansiklopedi gibi pek çok kaynak eserin bulunduğu kitaplar, okul idarecileri ile birlikte okul kütüphanesine yerleştirildi. Kitapların teslimi dolayısıyla yapılan okul ziyaretinde ayrıca Malatya Büyükşehir Belediyesi Aile Danışma ve Destek Merkezi (MADEM) Koordinatörü Yusuf Ziya Aysundu tarafından öğrencilere TEOG bilgilendirme semineri verildi.