MOTAŞ tarafından düzenlenen seminerde kentte faaliyet gösteren halk otobüsü şoförlerine eğitim verildi. Eğitim’de konuşan MOTAŞ Gel Müdürü tamgacı: "Dört tekerlek üzerinde binlerce can taşıyoruz" dedi.
Malatya toplu taşımanın bir bölümünün ihale yoluyla özel halk otobüslerine devredilmesi sonrasında bu otobüslerde görev yapan sürücüler eğitimden geçiriliyor. ‘Temel iş sağlığı ve güvenliği’ konulu eğitim seminerine çok sayıda halk otobüsü şoförleri katıldı. Özel halk otobüslerinin sevk, idare ve denetlenmesini yürüten MOTAŞ tarafından düzenlenen seminerlerde personeller eğitiliyor.
MOTAŞ Genel Müdürü Enver Sedat Tamgacı, MOTAŞ’a ait araçlarda olduğu gibi özel halk otobüslerinde de halkın talepleri, istekleri ve şikayetlerinin kendilerine iletildiğini belirterek; “Gerek şirketimize değişik kanallardan ulaştırılan talepler, gerek yapılan denetlemeler ve gerekse de yaptırdığımız anketlerin sonuçlarını göz önünde bulundurularak, yapmakta olduğumuz eğitim seminerlerini planlıyoruz” diye konuştu.
Personelin moral ve motivasyonu için tertipledikleri sportif aktivitelerin yanı sıra çeşitli konularda alanında uzman eğitimciler nezaretinde seminerler düzenlediklerini belirten Tamgacı, “Bu çerçevede özel halk otobüs şoförlerine de temel iş güvenliği ve sağlığı konusunda eğitimler veriyoruz. Yıl boyunca bu tür eğitimleri bir periyot halinde sürdüreceğiz. Dört tekerleğin üzerinde binlerce can taşımak durumunda olan şoförlerimize taşıdığımız her canın bize emanet olduğunu, emanete karşı olan hassasiyetimizi dile getirerek, oluşacak bu bilinçle görevlerini yapmaları hususunda uyarılarımızı tekrar ediyoruz” ifadelerine yer verdi.
“Müşteri bize değil, biz müşteriye bağımlıyız”
Toplu taşım araçlarına binen vatandaşların birer müşteri olduğunu ifade eden Tamgacı, “Müşteri bir dosttur. Müşteriler rakam değil, bizim gibi etten ve kemikten oluşmaktadır. Müşteri bize değil, biz müşteriye bağımlıyız. Müşteri, işe engel olan değil, işin amacıdır. Müşterinin bizi araması bir lütuftur, bizim ona yaptığımız hizmet bir lütuf değil, görevimizdir. Bu bilinçle hareket etmeliyiz” şeklinde konuştu.
Verilen eğitim esnasında, çalışanlara çeşitli konularda eğitim konuları anlatıldı.Otobüs sürücülerine yönelik seminerlerin önümüzdeki günlerde de devam edeceği belirtildi.