Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından, Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası ile dış birimlerde görev yapan yangın talimatı kat görevlilerine yönelik hizmet içi eğitim semineri düzenlendi.
Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından ‘Malatya Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binaları Yangın Önleme ve Söndürme Yönergesi’ doğrultusunda düzenlenen hizmet içi eğitim seminerine, Büyükşehir Belediyesi hizmet binası ve dış birimlerde çalışmakta olan yangın talimatı kat görevlileri katıldı.
İtfaiye Dairesi Başkanlığı İtfaiye Müdahale Şube Müdürlüğü eğitim amirleri tarafından verilen seminer sırasında, yangın talimatı kat görevlilerine sinevizyon eşliğinde yangın, yangın çeşitleri, yangın önleme, yangın sırasında yapılabilecek müdahaleler ve alınacak tedbirler, yangın sonrası yapılacak çalışmalar hakkında ayrıntılı bilgiler verildi. Ayrıca, yangın talimatı kat görevlileri arasında yer alan kurtarma ekiplerine ilk yardım ve acil müdahale sırasında yapılacaklar hakkında da bilgiler sunuldu.