Türkiye Hokey Federasyonu’nun 2015-2016 sezonu programında yer alan ve Osmaniye’de yapılan U16 5 S Milli Takım Seçmeleri ve 2. Lig’den 1. Lig’e terfi Türkiye Şampiyonası müsabakalarına Malatya Hokey Kulübü erkek takımı da katıldı.
Yapılan müsabakalar sonrasında finale kalmayı başaran Malatya Hokey Kulübü Türkiye 2’ncisi olarak, 1. Lig’e yükselmeyi başardı. 2016-2017 sezonunda U 16 5S 1. Ligi’nde mücadele edecek olan Malatya Hokey Kulübü Asbaşkanı Savaş Yılmaz konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Hokey Federasyonu’nun organize etmiş olduğu altyapı salon liglerinde iki kulüp ile açık alan alt yapı liglerinde ise bir kulüp ile mücadele ettik. Eylül ayında yapılacak olan U 16 5S 2. Ligi’ne yükselme maçlarına da katılmayı amaçlıyoruz. 2. Lig’e bir kulübümüzün daha yükselmesini hedefliyoruz" şeklinde konuştu.
“BAŞARILI BİR ŞEKİLDE MÜCADELE EDİYORUZ”
Yılmaz, Malatya’yı başarıyla temsil ettiklerini söyleyerek, “Hokey Federasyonu’nun organize ettiği, Salon Hokeyi Süper Ligi Erkek, Salon Hokeyi Süper Lig Bayan, Salon Hokeyi 1. Lig Erkek, Salon Hokeyi 1. Lig Bayan, Salon Hokeyi 2. Lig Erkek, Salon Hokeyi 16 Yaş 1. Ligi, Salon Hokeyi 16 Yaş 2. Ligi, Açık Alan Süper Lig Erkek, Açık Alan 1. Lig Erkek, Açık Alan 1. Lig Bayan, U 16 5S 2. Ligi Erkek liglerinde Malatya olarak başarılı bir şekilde mücadele ediyoruz. Başarılarımızın meyvelerini ise milli takımlara seçilen sporcularından alıyoruz. Osmaniye’de yapılan U 16 5S Müsabakaları sonrasında milli takımlara seçilen Miraç Yasin Oktay, Muratcan Sadak ve Rabia Dal adlı sporcularımız 5-9 Temmuz tarihleri arasında Prag’da yapılacak olan Avrupa Şampiyonası’na katılacak. Bu sporcular U 16 Milli Takımına seçildiler ve 16 Haziran’da Osmaniye’de yapılacak milli takım kampına katılacaklar” diye konuştu.