Uluslararası Madde Bağımlılığı Sempozyumu dolayısıyla kente gelen Koç ve beraberindeki HSYK üyeleri Ömer Kerkez, Mehmet Durgun ile Turgay Ateş, Malatya Valisi Süleyman Kamçı'yı makamında ziyaret etti. 
Ziyarette konuşan Kamçı, uyuşturucu maddelerin hiç konuşulmadığı, kullanılmadığı bir ülke ve kent haline gelinmesini diledi.

Koç ile HSYK üyeleri, daha sonra Malatya Adliyesini ziyaret etti, hakimler ve savcılarla bir araya geldi. 

Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Ergün Yılmaz ile makamında görüşen heyet, daha sonra onurlarına verilen resepsiyona katıldı. 

Koç, burada yaptığı konuşmada, son dönemde yaşanan sıkıntılı süreçleri geride bıraktıklarını söyledi. 

HSYK'da bir yıldır çeşitli çalışmalar yaptıklarını hatırlatan Koç, "Türk yargı sistemini tarafsız, bağımsız ve hak ettiği yere getirmeyi amaçlıyoruz. Hepimiz, Türk yargı sistemini arzu ettiğimiz yere oturtmak için çalışıyoruz. Sarsılan o güveni yeniden inşa etmek hepimizin ortak derdi. Yargının tekrar hak ettiği saygınlığa ulaşması, hak ettiği yere gelmesi için hep birlikte çalışmalarımızı devam ettiriyoruz" diye konuştu. 

İşlerinin hem kutsal hem de zor olduğunu kaydeden Koç, toplumun adalet ihtiyacını karşılamaya çalıştıklarını vurguladı. 

Tek dertlerinin iş ve hizmet odaklı farklı projeler olduğunu anlatan Koç, şunları kaydetti:

"Toplumun adalet ihtiyacını giderdiğimiz ölçüde kendi saygınlığımız ve hak ettiğimiz yere geleceğimizi düşünüyoruz. Tek derdimiz halkın arzu ettiği adaleti tecelli ettirmektir ve bütün arkadaşlarımızın da aynı düşüncede olduğunu düşünüyoruz. Türk yargısının yaşadığı bu sıkıntıların bir daha yaşanmamasını arzu ediyoruz. Çünkü bu yaşadığımız problemler bizim hem saygınlığımızı düşürüyor hem yargıya olan güveni sarsıyor. Dün bana bir vatandaş yılbaşı tebrik kartı göndermiş. Adliyenin birisinde huzur ve sükunu bozmaktan hakkında dava açılmış. Bana, 'Başkanım yargıyı siyasetleştirmeyiniz' diyor. Yani herkes artık hiç siyaset boyutu olmayan bir davaya bile bu pencereden bakabiliyor. O nedenle bu aslında ciddi bir yıpranmışlık örneğidir. O nedenle halkın gözündeki bu algıyı ortadan kaldırmamız gerekiyor."

- Bölge Adliye ve İdare Mahkemeleri çalışmaları 

Bölge Adliye ve Bölge İdare Mahkemelerinin faaliyete geçirilmesine ilişkin çalışmalara da değinen Koç, Adalet Bakanlığının bunların 20 Temmuz'da faaliyete geçirileceğine dair ilan yaptığını anımsattı.

Bu konudaki çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Koç, henüz prensiplerini belirlemediklerini aktardı.

Bu süreçte Adalet Bakanı değişikliğinin de söz konusu olduğunu hatırlatan Koç, "Eğer faaliyete geçeceğini kesinleştirirsek, ocak ayı içinde prensiplerimizi belirleyeceğiz. Talepler alacağız. Bir değişiklik olmazsa normal yaz kararnamemizde eş zamanlı atama yapacağız. Bu çok bilinmeyenli bir denklem. Bölgelerimizde ne kadar boşalma olacak, ihtiyaç doğacak, ikinci bölgeden birinci bölgeye ne kadar çekeceğiz, belki bekleme sürelerini kısaltacağız bununla ilgili çok kapsamlı bir çalışma yapıyoruz. Bittiği zaman teşkilatımıza duyuracağız ve normal kararname sistemi içinde o çalışmalarımızı yapacağız" ifadelerini kullandı.