Geçtiğimiz günlerde, Ankara’da gerçekleştirilen Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Kurulunda Yönetim Kuruluna seçilen Malatya ili Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın’a hayırlı olsun ziyaretleri devam ediyor.
Son olarak, Malatya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, Malatya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Ertuğrul Özdemir ve Malatya Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanı Yunus Kılıç, Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği Yönetim Kuruluna seçilen İhsan Akın’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Malatya ili Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, Merkez Birliği Yönetim Kuruluna seçilmesinin kendisinin sorumluluklarını artırdığını ifade ederek, "Görevimi layıkıyla yerine getirmek için elimden geleni yapacağım” diye konuştu.
Ankara’da gerçekleştirilen Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanlık seçimlerinin son derece demokratik bir ortamda gerçekleştiğini belirten Akın, “Bu seçime dört liste girildi ve Van İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı Nihat Çelik seçimi kazanarak Genel Başkan oldu. Bizler de yönetimde yer aldık. Seçimden hemen sonra Yönetim Kurulunda görev dağılımı da yapıldı. Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği Sekretaryalığını da bize verdiler. Bu görevle birlikte bizim sorumluluklarımız da arttı. Hem Malatya genelinde hem de Türkiye genelinde küçükbaş hayvancılıkla ilgili çalışmalarımızı devam ettireceğiz” şeklinde konuştu.
İhsan Akın’ın, Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliğine seçilmesinin kendilerini memnun ettiğini söyleyen Malatya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi ise, "Ben bu görevin kendisine hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı. Malatya’da, hayvancılığın son zamanlarda önem kazandığını aktaran Selvi, "Geniş bir mera alanımız var, hepimizin bildiği gibi genç çiftçilerimize yönelik 30 bin liralık hibe desteği de devam ediyor. Küçükbaş hayvancılığa da desteklerin artması Malatya hayvancılığını ve tarımını üst noktalara taşıyacaktır. İhsan Akın’ın da Merkez Birliği’ne seçilmesi Malatya’mız için daha iyi olacaktır. Bundan sonra Malatya için el ele vererek hep beraber daha fazla çalışmalıyız ve istişarelerde bulunmalıyız” diye konuştu.
Malatya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Ertuğrul Özdemir de, konuşmasında İhsan Akın’ın çalışmalarını yakından takip ettiklerini kaydederek, "Kendisi gayet çalışkan ve başarılı bir insan. Zaten Malatya insanın en önemli özelliklerinden biri de daima lider ve önde olmasıdır. Ben kendisinin bu görevi de başarı ile yerine getireceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.
Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanı Yunus Kılıç ise İhsan Akın’ın Merkez Birlik yönetiminde önemli işlere imza atacağını vurgulayarak, yeni görevinin kendisine ve Malatya’ya hayırlı olmasını temenni etti.