Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş tarafında düzenlenen 2. İl İl Yöresel Ürünler Fuarı’na vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.
Edirne’den Kars’a 38 ilden 91 firmanın katıldığı fuarda birbirinden farklı lezzetler Malatyalılara sunuluyor. Malatya İl İl Yöresel Ürünler Fuarına geçen sene olduğu gibi bu yılda katılan ve Senegal’in yöresel takı- tasarım ürünlerini sergileyen Mustafa Diabaye, Malatya’da olmaktan çok mutlu olduğunu belirterek “Malatya benim ikinci memleketim” dedi.
Trabzon Beylikdüzü ilçesinden fuara katılan Alaattin Güdü ise Trabzon’un yöresel ürünleri olan mısır ekmeği, peynir, çökelek, tereyağı gibi ürünleri Malatyalılarla buluşturuyor. Malatya fuarının her şeyi ile dört dörtlük olduğunu ifade eden Güdü, “Halkın ilgisi çok yoğun, satışlarımızda şükürler olsun çok iyi, Trabzon peynirimiz, ekmeğimiz, tereyağımız her şeyimiz var” diye konuştu.
Meşhur Erzurum Çağ Kebabı Malatya Yöresel Ürünler Fuarı’nda
Malatya yöresel ürünler fuarında yerini alan meşhur Erzurum çağ kebabı lezzeti de Malatyalılara sunuluyor. Erzurumlu Volkan Usta, Malatya’da olmaktan çok memnun olduklarının altını çizerek “Fuara ve çağ kebabına talep oldukça yoğun, Malatyalılar lezzet olarak çağ kebabını sevdi. Memnun kaldılar ve hoşlarına da gitti” ifadelerine yer verdi.