Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Gelecek Hepimizin Projesi kapsamında Malatya Anadolu İmam Hatip Lisesi’ni ziyaret etti. Askeri okullara gitmek istediklerini fakat tercih yapamadıklarını belirten imam hatip lisesi öğrencileri, Polat’tan taleplerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a iletmelerini istedi.
Okulun konferans salonunda düzenlenen programda imam hatip öğrencileri, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’tan bir talepte bulundu. Son zamanlarda ülke gündeminde yer alan şehit haberlerine duyarsız kalmayan imam hatipli öğrenciler, askeri okullara gitmek istediklerini fakat tercih yapamadıklarını belirterek, Polat’tan 7 Mayıs’ta Malatya’yı ziyaret edecek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a taleplerini iletmelerini istedi. İmam hatiplerin 1950’li yıllarda kurulduğunu ifade eden Polat, “İmam hatip bu ülkenin tarihini ifade ediyor. İmam hatiplerin kuruluşundan bugüne kadar ki sürecine baktığımız zaman aslında bu ülkenin genel tarihine bakmış olursunuz. İmam hatiplere ne zaman baskı olmuşsa dindar insanlara baskı olmuştur. İmam hatiplerin önü ne zaman açıldıysa toplumunda önü açılmıştır.1950 ile 1960’lı yıllarda ülkemizin birçok yerinde bu okullarımız faaliyetlerine başladı ve ardından birçok baskı ile karşı karşıya kaldı. 1980 yılına kadar imam hatiplerden mezun olan öğrenciler belli bölümlere kayıt yaptırabiliyordu. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın imam hatipte okuduğu yıllarda imam hatip mezunu olan bir gencimiz istediği bölüme gidemiyordu. 28 Şubat döneminde ilk baskı İmam Hatiplere yapıldı. 28 Şubat’ta ‘İmam hatipleri nasıl baskı altına alabiliriz, nasıl durdurabiliriz’ düşüncesinden yola çıkanların getirdikleri kat sayı uygulamasını aklım almıyor. Bu anlayışın altında toplumun genelini öcü olarak görmek yatıyor. Sürekli baskı ve durdurulmayla karşı karşıya kalan İmam Hatipler bu toplumun ana damarıdır” ifadelerini kullandı.
“DİK DURURUZ, AMA DİKLENMEYİZ”
Kendisinin de okul yıllarında ciddi zorluklar yaşadığını anlatan Polat, gençlerden kararlı ve iradeli bir hayat felsefesine sahip olmalarını istedi. Polat, “Biz İmam hatipte okurken bir yandan da okul dışında öğretmenlerimizden hayat dersi öğreniyor, sürekli kitap okuyorduk. Tüm gençlere tavsiyem, doğru bildiğiniz kararların arkasında durmaktan ve iradenizi ortaya koymaktan asla çekinmeyin ve korkmayın. İnandığınız fikirleri tek başına kalsanız dahi savunun. Doğru bildiklerinizin arkasında dimdik durun. Şuurlu, okuyan ve araştıran bir Müslüman, bilinçli bir insan olarak, gelecekte kendi hayatınızı yönlendirirken, millete, ümmete ve insanlığa en faydalı şekilde hizmet etmek, sizin öncelikli göreviniz olmalı. Kendinizi her alanda üst seviyede yetiştirmeli ve geliştirmelisiniz. Önünüze herhangi bir sorun geldiği zaman ‘kafadan atmadan, tahmin yürütmeden, ezber konuşmadan’ çözmek için sürekli okumalı ve yeni bilgiler öğrenmelisiniz. Her biriniz bu toplum için çok değerlisiniz. Bu değeri bilerek özgüvenli, kararlı bireyler olmak için mücadele etmelisiniz” ifadelerini kullandı.
İmam hatiplerin görev ve sorumluluklarından bahseden Polat, “Bu ülkenin bir bireyi olarak iyi bir Müslüman olarak yetişmeniz, dünyadaki Müslümanların derdiyle, insanlığın sorunlarıyla dertlenmeniz önemli. O yüzden kendinizi çok iyi yetişmeniz, kendinize değer vermeniz lazım. Üzerinizdeki sorumluluk fazla, yükünüz ağır. Bu ülke ve bu millet rahat, huzurlu, özgür bir geleceğe sahip olması için bu yük varsın ağır olsun önemli değil. Bulunduğunuz her noktada öncelikle Kuran-ı Kerim’i çok iyi öğrenmeli, Peygamber Efendimizin hayatını çok iyi anlamanız ve ahlaklı bir hayat anlayışına sahip olmanız gerekecek. Topluma, insanlığa ve çevreye saygılı, tüm kesimlere karşı hoşgörülü, şefkatli ve güler yüzlü olmanız lazım. İnsanlarla iletişim kurabilen, insanlarla iyi anlaşabilen, girdiği ortamlarda öne çıkabilen, çok rahat söz alabilen, konuşabilen, soru sorabilen, sorgulayabilen bir insan olmanız lazım. Kendi içinize asla kapanmayın. Toplumun ilerlemesine gelişmesine her zaman ciddi katkılar sunan İmam Hatipli olmanın farklılığını her türlü şartta ortaya koymanız ülkemizin geleceği için büyük önem taşıyacak. Hepimizin tek derdi, İslam Coğrafyasındaki acı ve zulümlerin sona ermesi, aklın, bilimin ve eğitimin öncelikli olması, ülkemizin, bayrağımızın ve mukaddesatlarımıza sonuna kadar sahip çıkılmasıdır. İmam Hatipli demek çalışkan, başarılı ve her kesim tarafından örnek alınan insan demektir” diye konuştu.
Bir öğrencinin “Halk kütüphanelerinin sayısı artacak mı?” sorusuna Polat, “Büyükşehir Belediyesi büyük bir kütüphane yapacak. Biz de Yeşilyurt Belediyesi olarak lisans ve lisansüstü hizmet için çok kapsamlı, içerisinde önemli eserlerin olduğu dal kütüphanesi yapacağız” şeklinde konuştu.
POLAT’A İLKOKUL FOTOĞRAFI HEDİYE EDİLDİ
Konuşmasının sonunda Arif Nihat Asya’nın “Biz Kısık Sesleriz” şiirini okuyan Polat, öğrenciler tarafından alkışlandı. Polat’a sürpriz yapan okul yönetimi Polat’ın kayıt dosyası, diploması ve özlük dosyasının yer aldığı bir sunum yaptı. Program sonunda Polat’a okul önlüğü ile çektirdiği fotoğrafı hediye edildi.