İnönü Üniversitesi’nde Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümleri için yapılan özel yetenek sınavının ilk aşaması olan mekik koşusu yapıldı.
Beden eğitimi ve spor yüksekokulu, beden eğitimi ve spor öğretmenliği bölümü (Normal öğretim), engellilerde egzersiz ve spor eğitimi bölümü (Normal öğretim) ve antrenörlük eğitimi bölümü (Normal ve 2. öğretim) programlarına alınacak öğrencileri belirlemek amacıyla mekik koşusu yapıldı.
Daha önce 18 Temmuz’da yapılacağı açıklanan ancak Türk Silahlı Kuvvetleri’nde bir grup FETÖ üyesinin darbe girişiminde bulunması nedeniyle 20 Temmuz’a ertelenen BESYO sınavının ilk aşaması olan mekik koşusunda bayanlarda 85 saniyeyi, erkeklerde ise 70 saniyeyi geçebilenler ikinci aşama olan koordinasyon koşusuna katılmaya hak kazandı.
İnönü Üniversitesi BESYO Spor Salonu’nda yapılan yetenek sınavı, üniversitenin internet sitesinden canlı olarak yayınlanırken, sınava katılan sporcuların yakınları salondaki heyecanı başka bir salonda kurulan dev ekrandan takip etti.
Yetenek sınavlarına 800 müracaatın olduğunu kaydeden İnönü Üniversitesi BESYO Bölüm Başkanı Prof. Dr. Davut Özbağ, başvuruların 150’sinin bayan, 650’sinin ise erkek olduğunu söyledi.
-“800 başvuru aldık”
FETÖ üyesi bir grubun darbe girişiminde bulunması nedeniyle sınavı 20 Temmuz’a ertelediklerini söyleyen Özbağ, “Birkaç önce yaşanan hain girişimi nefretle kınıyor ve demokrasiye sahip çıkan halkımızı yürekten kutluyorum. Bu olumsuz şartlar altından pazartesi günü yapılması gereken sınavı 2 gün gecikmeli yaptık. Sınavımıza başladık. 800 başvuru aldık. Bunların 150’si bayan, 650’si erkeklerden oluşuyor. Birinci aşaması mekiki aşaması. Tabi barajlar var. Bayanlar içim 85, erkekler için 70. Bunun üzerinde koşanlar eleniyor. Mekik koşusunu bitirdikten sonra koordinasyon bölümüne geçeceğiz. Zengin bir koordinasyon parkurumuz var. Futboldan, basketboldan, hentboldan, jimnastikten, kısacası sporun temelini kapsayan bütün alanlardan oluşan zor bir parkurumuz var. Tabi bu da biraz bize seçicilik lüksü veriyor. Yüzde 30 bu sınavın, yüzde 60 da koordinasyonun etkisi olacak değerlendirmede. İnşallah böylelikle sınavımızı Pazar günü bitirmeyi planlıyoruz. Şunu söylemek istiyorum, geçen yıllarda olduğu gibi, bu yıl da her şeyiyle çok şeffaf bir sınav yapıyoruz. Tamamen elektronik ortamda, isteyenin canlı yayınla sınavı üniversitemizin web sayfasından izleyebileceği şeffaflıkta bir sınav gerçekleştiriyoruz.” dedi.