Malatya’nın Bölgesel Amatör Lig’deki yeni takımı İnönü Üniversitesi futbol kulübü, yeni hedef olarak 3.ligi açıkladı.
Kulübün misyonunun Malatya futboluna hizmet olduğunu vurgulayan İnönü Üniversitesi Futbol Kulübü Basın Sözcüsü Zafer Kılınçer, tesisleşme ve kurumsallaşma adına önemli projeleri hayata geçirmeye hazırlandıklarını kaydetti.
İnönü Üniversitesi Futbol Takımı olarak, 3.lige yükselmenin planlarını yaptıklarını söyleyen Kılınçer, bu konuda destek beklediklerini belirti.
“İlk engeli geçtik ve şampiyon olduk”
Malatya’ya her şeyiyle örnek bir futbol kulübü kazandırma çabasında olduklarını söyleyen Basın Sözcüsü Kılınçer, “Kulübümüzün kuruluş amacı ilimize profesyonel ligde mücadele edecek bir futbol takımı kazandırmaktır. Bu amacımızı gerçekleştirmek için önümüzde bulunan ilk engeli geçtik ve şampiyon olduk. İnşallah aynı başarıyı Bölgesel Amatör Lig’de de tekrarlarız. Malatya’ya bir 3.lig takımı lazım. Başta BESYO öğrencileri olmak üzere üniversitemiz genelinde futbolcu taraması yapılarak seçmeler gerçekleştiriyoruz ve öz kaynak kullanımıyla ortaya bir şeyler çıkarmak istiyoruz. İnönü Üniversitesi bir proje takımıdır. Bu proje, bir kulübün herşeyi ile profesyonelleşmesi ve yönetilmesinin amaçlandığı, bu doğrultuda çaba sarf edilmesinin amaçlandığı bir projedir" diye konuştu.