İnönü Üniversitesi Rektör adaylarından Ord. Prof. Dr. Cafer Özkul, rektör olması durumunda üniversite, sanayi işbirliği kapsamında 2. Organize Sanayi Bölgesi’ne meslek yüksek okulu açacaklarını söyledi.
Üniversitenin, sanayi ve şehir ile olan ilişkilerine önem verdiğini söyleyen İnönü Üniversitesi Rektör adaylarından Ord. Prof. Dr. Cafer Özkul, rektör olması halinde 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde üniversitenin sahip olduğu 30 dönümlük arazi üzerinde bir meslek yüksek okulu açacaklarını ifade ederek, meslek yüksek okulunun tamamen üniversite ve sanayi işbirliğine dayalı olacağını kaydetti. Özkul “Bu meslek yüksek okulu sadece teknik alanlarda sanayicimizin ihtiyacı olan veyahutta ileride ihtiyacı olabilecek olan alanları kapsayacak bir meslek yüksek okulu olacak. Bu konu detaylı bir şekilde incelenmedi. Biz ilerleyen dönemlerde bu konuyla ilgili sanayicilerimize görüşeceğiz ve onların ihtiyaçları olan alanları tespit edeceğiz, meslek yüksek okulunu da o alanda açacağız” diye konuştu.
Üniversitenin vatandaşlarla olan ilişkisine de önem verdiğinin altını çizen Özkul, bu bağlamda ’Mobil Lab’ projesini hazırladıklarını ve rektör olması durumunda bu projeyi de hayata geçireceklerini aktardı. ‘Mobil Lab’ projesi kapsamında gezici laboratuvarlar kuracaklarını dile getiren Özkul, "Bu gezici laboratuvarlar da köy köy dolaşıp gençlerimizin ve çocuklarımızın temel bilimlere olan ilgisini artırmaya çalışacak. Şöyle ki bu laboratuvarda çocukların ve gençlerin ilgisini çekebilecek, onlarda hayranlık uyandırabilecek deneyler yapılacak. Bu deneyler hem temel bilimlerde olacak hem de teknolojik alanlarda olacak ayrıca göze de hitap edecek” şeklinde konuştu.