İnönü Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nin ev sahipliğinde 16. Ulusal Kromatografi Kongresi başladı.
Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılan açılış törenine Rektör Vekili Prof. Dr. Abdülkadir Baharçiçek, Rektör Danışmanı Doç. Dr. İlhan Erdem, Malatya Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Ziya Kesiriklioğlu, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr.Yılmaz Çiğremiş, Kromatografi kongreleri Eş Başkanı Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adil Denizli ve çok sayıda öğretim üyesi katıldı.
Açılış töreninde düzenleme kurulu adına konuşan Eczacılık Fakültesi Analitik Kimya Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Selim Erdoğan, “İlk defa 1999 yılında Kırıkkale Üniversitesinde Sayın Prof. Dr. Adil Denizli hocamız tarafından düzenlenen Ulusal Kromatografi Kongresi’nin on altıncısına İnönü Üniversitesi Eczacılık Fakültesi olarak ev sahipliği yapmaktan gurur duyuyoruz. Bu kongrede 6 çağrılı konuşma, 32 sözlü sunum ve 72 poster sunumu olmak üzere toplam 110 bildiri sunulacaktır. Ülkemizin 36 farklı üniversitesi ve 9 farklı kurumundan toplam 182 katılımcı kongremize şeref vermiştir."diye konuştu.
Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Çiğremiş ise kongrenin bilimsel anlamda birçok fikir ve projelerin gelişmesine zemin hazırlayacağını belirterek kongrenin düzenlenmesinde emek ve katkılarını esirgemeyen İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay’a, Kongre Düzenleme Komitesine ile Malatya Büyükşehir ve Battalgazi Belediyelerine teşekkürler etti.
Rektör Vekili Prof. Dr. Abdülkadir Baharçiçek’de yaptığı konuşmada 15 Temmuz sürecinden sonra yapılan bu organizasyonun, ülkenin kendi gündemine dönmesinin bir göstergesi olması açısından da oldukça önemli olduğunu belirterek sempozyuma emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu.