İnönü Üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr. Ahmet Kızılay, üniversiteyi cumhuriyetin 100’üncü yılı olan 2023 yılında saygın bir dünya üniversitesi yapmayı hedeflediğini belirtti.
İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Haziran ayında yapılacak olan rektörlük seçimleri için aday olduğunu açıkladı. Bir restoranda düzenlediği basın toplantısında konuşan Kızılay, İnönü Üniversitesi’nin farklı kademelerinde 24 yıldır çalıştığını hatırlattı. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirerek 1992’de doktor olarak memleketi Malatya’ya geldiğini anlatan Kızılay, “2009 yılında profesör oldum. Bir kısmı profesör ve doçent olmuş olan 40’tan fazla KBB uzmanı yetiştirdim. Yaklaşık 20 bin başarılı ameliyat yaptım, yüz bini aşan hasta baktım. Uluslararası ve ulusal düzeyde yüzlerce bilimsel çalışma yaptım, bu çalışmalarıma 700’ün üzerinde atıf yapıldı. İdari olarak Malatya Tabip Odası Başkanı, İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı, Tübitak-Ulakbim TR-Dizin Tıp Komite Başkanı, İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi K.B.B Anabilim Dalı Başkanı, İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Yönetim Kurulu Başkanı, İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Fakülte Kurulu Başkanı gibi birçok görevde bulundum” diye konuştu.
Üniversiteyi eğitim, bilim, sanat ve spor alanlarında ulusal ve uluslararası düzeyde saygın bir yere getirmek için rektörlüğe aday olduğunu belirten Kızılay, “Hedefimiz üniversitemizi cumhuriyetimizin 100’üncü yılı olan 2023 yılında saygın bir dünya üniversitesi yapmaktır. Üniversitemiz, 41 yılda belli bir mesafe almış bulunmaktadır. Bazı alanlarda elde edilen başarıları üniversitenin tümüne yaymak ve niteliğe odaklanmak gerektiğine inanıyoruz. Üniversitemizin bütün eğitim birimlerinde yüksek standartları yakalamak hedefimizdir. Bilimsel değerlerle donanmış, aklın ve kalbin yönettiği, kararlı ve dinamik, sorgulayan, fikir üreten yorumlama yeteneğine sahip öğrenciler yetiştirmek amacımızdır. İnönü Üniversitesi şehrimiz, bölgemiz ve ülkemize bilgi, değer ve strateji üreterek öncülük edecektir. Bilimsel çalışmalar ve kaynak eserler üretmeye odaklanacaktır. Girişimci ve Yenilikçi Üniversite sıralamasında ön sırada yer almak için seferber olunacaktır. Sağlık alanında üniversitemizi Türkiye’nin en iyi merkezi yapmak, ülkemizin en donanımlı kanser merkezini şehrimize kazandırmak istiyoruz” şeklinde konuştu.