Üniversitesiden yapılan yazılı açıklamaya göre, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ile Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından Üniversite Spor Salonu'nda  3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinliği gerçekleştirildi. Etkinliğe, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İsmail Özdemir ve Prof. Dr. Davut Özbağ ile Malatya Girişim Grubu Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Kavuk, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Etkinlikte konuşan Çelik, özellikle son yıllarda engellilerle ilgili duyarlılık konusunda Türkiye'de önemli gelişmelerin olduğunu belirterek, İnönü Üniversitesinin bu hususta üzerine düşen sorumlulukları en iyi biçimde yerine getiren üniversite olduğunu ifade etti.

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Engellilerde Egzersiz ve Spor Eğitimi Bölümü öğrencileriyle Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri, etkinlikte tekerlekli sandalye dans, işaret diliyle lirik dans gösterisi, müzik ve şiir dinletisiyle futbol oyunu gösterileri sundu. 

-Öğretim Elemanları Konseri düzenlendi

İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi, “Öğretim Elemanları Konseri” düzenledi. 

Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Konser Salonu'nda gerçekleştirilen konsere, Rektör Çelik, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Karkın, Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Server Acim, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

İnönü Üniversitesi “40'ıncı Yıl Etkinlikleri” kapsamında düzenlenen konserde, öğretim elemanlarınca çeşitli eserler seslendirildi.