Alınan bilgiye göre, Şuğul Mahallesi'nde ikamet eden Abdulkadir Işık'ın (85) dün alışveriş için gittiği Darende'den akşam evine dönmemesi üzerine endişelenen eşi, durumu güvenlik güçlerine bildirdi. Arama çalışması başlatan ekipler, Işık'ın en son Yukarıulupınar Mahallesi'nde görüldüğünün belirtilmesi üzerine, çalışmalarını bu bölgede yoğunlaştırdı. Gece saatlerinde çalışmalarına devam eden ekipler, Işık'ın ayakkabıları ile aldığı ekmek ve sebzeleri dere kenarında buldu.

Kaymakam Bünyamin Kuş, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Hacı Güneşli ve Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Tabibi Serdar Deveci'nin de katılımıyla yürütülen çalışmalar sonucunda, Darende Arama Kurtarma Timi (DAKUT), derenin yaklaşık 500 metre ilerisindeki kayalıklarda Işık'a ulaştı. Yaralı ve baygın halde bulunan Işık'a ilk müdahaleyi doktor Deveci yaptı.

Daha sonra, ambulansla Darende Hulusi Efendi Devlet Hastanesine kaldırılan Işık, buradaki müdahalenin ardından Malatya Devlet Hastanesine sevk edildi. Evine gitmek üzere bindiği minibüsten yanlış yerde inen ve kayalık bölgeden geçerken havanın kararması nedeniyle dengesini kaybedip düştüğü sanılan Işık'ın, kafa travması geçirdiği ve vücudunda kırıklar olduğu belirtildi. Yaşlılığa bağlı olarak unutkanlık problemi yaşayan Işık'ın düşmesine dair herhangi bir şey hatırlamadığı ifade edildi.

Darende Kaymakamı Bünyamin Kuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Işık'ın daha önce de birkaç kez kaybolması nedeniyle ihbarın geç yapıldığını belirterek, "Malatya AFAD ekibi, DAKUT ve jandarma ekiplerimiz, dün saat 21.00'den sabaha kadar arama yaptı. Şahıs, DAKUT tarafından bugün saat 11.00'de bulundu. Sağlık durumu iyi, ileri tetkik ve tedavi için Malatya'ya sevk edildi" dedi.

Arama çalışmalarına katılan tüm ekiplere teşekkür eden Kuş, Işık'ı hastanede ziyaret etti.