Ortak Değer Malatya Derneği Başkanı Ergül Kılıç, “Hain ve alçak darbe girişimi hepimizi derinden sarsmıştır” dedi.
Ortak Değer Malatya Derneği Başkanı Ergül Kılıç konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada 15 Temmuz 2016 tarihinde devlete ve millete yapılmak istenen darbe girişiminin herkesi derinden sarstığını ifade etti.
Kılıç açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin demokratik yapısı, anayasal düzeni, milli bütünlüğü hedef alınarak örgütlü bir terör şebekesi tarafından gerçekleştirilmek istenen darbe; Cumhurbaşkanımız, Meclisimizde bulunan tüm siyasi parti temsilcilerimiz, basınımız, polisimiz, ordumuzun emir komuta zincirine bağlı şerefli askerleri ve yüce milletimiz tarafından kısa zamanda önlenmiştir.
Bu süreçte Ortak Değer Malatya Derneği olarak, bu illegal girişimlerin bir daha yaşanmaması için demokrasiye ve hukuka olan bağlılık ve inancımızı kamuoyuyla paylaşmayı bir sorumluluk kabul ediyoruz.
Darbecilerin adalet karşısında hesap vererek en ağır şekilde cezalandırılacaklarına inanıyor, bu kanlı darbe teşebbüsünde bulunanları bir kez daha şiddetle kınıyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve aziz milletimize başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.”